Başlangıçların takımı, başlangıçların hocasıyla yoluna devam ediyor.  Abdullah Avcı da belli ki Trabzonspor’un mevcut durumunu iyi tetkik etmiş ki hurra, saldıralım, yıkalım mantığından uzak, analizlerinisahaya yansıtmaya devam ediyor. Her ne kadar kadroya dahil edilen onlarca transferin verimsizliği gün gibi apaçık ortadayken futbolcuları yeniden kazanma yoluna girmiş. Bir çok futbol otoritesinin beğenmediği Marlon, iki maçtır çok az hatayla sahaya karakter koyma derdinde.

Savunmacılar, evet dile kolay savunmacılar 2 maçtır kalesinde gol görmedi. Trabzonspor için muazzam bir olay olması gerek.

Trabzonspor’un gol yemeden tamamladığı maçları da görmek güzeldi.

Bambaşka bir Trabzonspor kimliği görüyoruz, seyir zevkini bir kenara bırakmış, daha çok oyunu kitleyip sonuç almaya çalışan oyun temeli kuruluyor.

Bu oyuna itilmenin altında 6,8 pozisyonunda görev yapan oyuncuların verimsizliği yatıyor. Önemli bir nokta ise Erzurumspor maçında yaşanan 2. yarı oyundan kopmaları görmedik. Öyle ya da böyle Trabzonsporlu oyuncu gurubu oyunun içinde kalmayı başardı. Bunun altında da takımın isabetli pas oranının yüksek olması yatıyor. 

“Alan savunmasına dönüş yapan, iki maçtır gol yemeyen ve skoru tutan bir takımdan; hücumu da başarılı şekilde uygulayan bir takıma evrilmenin zamanı!”