BUGÜN DOĞANLAR:
Keskin ve kavrayıcı bir zekaya sahiptirler. İnce espri güçleri, olaylara ciddi fakat mizahi bir tarzda  bakmalarını sağlar. Kolay ikna olan kişiler değildirler. Abartıdan nefret ettikleri için, gürültücü ve patavatsız kişilerden hoşlanmazlar. Farklı bir  felsefeye ve derin bakışa sahiptirler. Mesleki başarıları, ticari yönde geliştirdikleri yetenekleriyle orantılı olacaktır. Olaylara sabırlı bir şekilde yaklaşarak, huzursuz yönlerini dengeleyebilirler.
Uğraşı içinde bulundukları işler konusunda kendilerine olan aşırı güveni nedeniyle, çevrelerine karşı eleştirici olurlar. Bu yüzden sürekli dedikoduların olduğu ortamlarla karşı karşıya kalırlar. Başarıyı yakalamak için çok çaba göstermeleri yetmez. Kesinlikle etrafına karşı olan umursamaz tavırlarını değiştirmek zorundadırlar. Düzene oturttukları bir konuda da fazla değişiklik yapmamaya çalışmalıdırlar. Kazanç elde etmeye çalıştıkları alanların, çevresel koşulların katkısıyla meydana geldiğini ve yalnız bir insanın çabalarının hiçbir anlam taşımadığını unutmamalıdırlar.
KADINLARI:
Heyecanlı ve ataktırlar. Cazibeleri son derece doğal ve sadedir. Renkli bir sosyal yaşamı tercih ederler. Anında karar verme yetenekleri vardır. Keskin duyular sahip oldukları için, tartışmalardan kesinlikle çekinmez ve fikirlerini savunma konusunda oldukça aceleci davranırlar. Telefon ve iletişim konusunda ısrarcı olurlar.
ERKEKLERİ:
Enerjilerini sonuna kadar kullanmaktan çekinmezler. Sinirlenmeye ve öfkelenemeye açık bir yapıları vardır. Kaynak yaratmada ve organizasyonlarda oldukça başarılıdırlar.Akıllı ve yenilikçi biri olarak tanınırlar.Yeni fikirler daima ilgilerini çeker. Başkalarının giremeyeceği risklere girmekten hoşlanırlar.
ÇOCUKLARI:
Küçük yaşlardan itibaren büyük ve olgun bir havaları vardır. Çekingen ve içe dönük bir yapıları vardır. Araştırmacı ve sorgulayıcı bir yapıları vardır. Ailesinin köklerine ilgi duyarlar.Kitap okumaktan büyük zevk alırlar. Kendisine şaka yapılmasından hoşlanmazlar.
GÜNÜN YORUMU:
Bugün aşk kazanacak. Tüm duygularımız estetik üzerine kurulacak. Çevremizde uyum ve yetenek galip gelecek. Düşüncelerimizi konuşurken aceleci tavırlarımız ortaya çıkıyor. Girişimci yönlerimizi kullanmak isteyebiliriz. Çeşitli olanaklarımızı farklı bir şekilde kullanacağız. Maceracı ruhumuz körüklenecek. Zeki fakat açık göz davranışlarımız çevremizde yanlış anlaşılabilir. Cesaret isteyen işler bizi bekliyor. Yollarla ilgili seyahatlerimiz gündeme gelecek. Başlangıçlar yapmak için olumlu bir gün. Uzun süredir dargın olduğumuz dostlarımızı arayabiliriz. ve köprüleri kendimiz atabiliriz. Yaratıcılığın ve sanatsal olayların yoğun olduğu bir gün. İçimizdeki enerjiyi dengeleme konusunda zorluklar yaşayabiliriz.
GÜNÜN ÇİÇEĞİ:
Beyaz karanfil, Siyah lale, Mürdüm çiçeği
GÜNÜN RENGİ:
Gri Eflatun, gümüş rengi, lame
GÜNÜN KOKUSU:
Bergamut,misk, amber
KOÇ:
 Merkür  Başak burcunda ilerlerken uzun süredir, beklediğiniz mutlu kararları alabilirsiniz. Kendinize güveniyor ve sosyal ilişkilerinizi güçlendirmek istiyorsunuz. Çevrenizle paylaşacak öyle çok şeyiniz var ki. İleriyi görme yeteneğiniz sayesinde önemli başarılar sizi bekliyor. Şansınızı kullanmalısınız.
BOĞA:
Yönetici gezegeniniz Venüs’ün Jüpiter’le yaptığı açıdan olumlu etkileneceksiniz. Birlikte çalıştığınız kişilerle kuracağınız mutlu beraberliklerden istediğiniz performansı sağlayacak ve kendinizi daha önemli konumlarda göreceksiniz. Hem kendinizi hem de çevrenizi öyle usta bir şekilde yönetiyorsunuz ki, sizi takdir etmemek mümkün değil.
İKİZLER:
Aşk yaşantınızda ilgili önemli gelişmeler mevcut. Çevrenizden destek beklemeniz sizi yanlış yönlenmenize neden olabilir. . Olaylara pratik bir şekilde yaklaşmanız ve kısa vade sonuçlar almanız sizi çevrenizde ilgi odağı yapacak. Çevrenizde beğenilen bir kişi olmanız, çoğu kez başınızı ağrıtıyor. Dikkatli olun.
YENGEÇ:
Ailenizle ortak yapacağınız çalışmaların sonucunda manevi bir  haz duyacaksınız. Yaşam kalitenizi yavaş, yavaş artırıyorsunuz. Sadece harcamalarınıza dikkat etmelisiniz. Maddi sıkıntı yaşayabilirsiniz. Sağlığınız konusunda, her şeyi bir kenara bırakarak hafta sonunu kendinize ayırın.Temel anlamda dinlenmeye ihtiyacınız var.
ASLAN:
Siz kendi doğrularınıza inan bir kişi olduğunuz için, bugün çevrenizin telkinlerini dinlemek istemeyebilirsiniz. Başarıyı hedeflediğiniz bir gündesiniz. Eşitlik kurallarını ihlal etmeden, çalışmalarınızı hızlı bir şekilde götürmeniz oldukça olumlu. Sizden beklenen performans çok fazla olmasına rağmen siz olayları denetleyebiliyorsunuz.
BAŞAK:
Merkür’den  aldığınız olumlu etkiler, maddesel anlamda size olumlu destekler vermektedir. Bugün, iş ilişkilerinizle ilgili her zamankinden daha fazla duygusal davranacaksınız. Haftanın tüm yoğunluğunu bu gün içinde tamamlamak gereğini duyabilir ve çalışma temponuzu daha da arttırabilirsiniz.
TERAZİ:
Bugün sizin için muhteşem diyebiliriz. Venüs ve Jüpiter  kavuşum yapıyor. İş, dostluk ve aşk ilişkilerinizi olumlu bir şekilde sizi etkileyecek ve içsel coşkularınızı tavana çıkarabilir. Kalbi boş olanlar, aşık olma ihtiyacı içindeler. Bu tür duyguların yanlış ilişkilerin başlangıcı olduğunu da unutmamalısınız. Çevrenizde tüm gözler üzerinizde olacak.
AKREP:
Mars ve  Satürn bilinçaltınızın olumlu bir şekilde şekillenmesine neden oluyor. Bugün başarınızı sezgilerinize borçlusunuz. Çevrenizle olumlu bir paslaşmaya geçerek, sonuçlara güvenle ilerliyorsunuz. Sade ve öz işlerden hoşlanıyor,işinizi mantık çerçevesi içinde yorumluyorsunuz. Rüyalarınızın doğru çıktığını görmek sizi şaşırtacaktır.
YAY:
Bugün olumlu işbirliklerine ve tekliflere hazırsınız. Size farklı bir biçimle, yeni bir iş  sunacaklar ve desteğinizi isteyeceklerdir. Çevrenizce seviliyorsunuz. Sadece beklentilerinizdeki mantığı bir türlü yakalayamıyorsunuz. Herkesin sizi anlaması mümkün değil. Bugün olaylara daha ılımlı yaklaşmayı denemelisiniz.
OĞLAK:
Mesleki anlamda oldukça başarılı bir gününüz.Geleceğinizi etkileyecek kararlar alacaksınız. Ciddi görünümünüzün altında duygusal bir yapı gizli. Aşk yaşantınızla ilgili hassas bir gün. Sevdiğiniz kişi bugün sizden daha fazla ilgi bekliyor. Kalbi boş olanlar için ilginç bir gelişme var. Grup toplantılarından birinde tanışacağınız kişiyle aranızda bir yakınlaşma olabilir.
KOVA:
Jüpiter karşıt burcunuzda ilerlemeye devam ediyor. Enerjinizin yükselmesine neden olacak. Bazı yolculuklar ve yüksek idealler gündeme gelecektir. Algılama gücünüzün en yüksek olduğu bir gün. Çevrenizde olup biten olaylara isteseniz de, kayıtsız kalamıyorsunuz.
Hafta sonu olabilecek olaylar için bugünden kendinizi şartlamayın.
BALIK:
İçsel olarak aşka aşık bir yapınız var. Dostluk duyguları en az aşk kadar önemli sizin için. Bugün daha seçici davranacaksınız. Sevdiğiniz kişinin sizinle ilgili planları var. Hemen kabul etmeyebilirsiniz. İsterseniz biraz düşünün.  Dengeli ve duygusal yapınızı tartışmalarla bozmak istemiyorsanız, karşınızdaki kişiye de şans vermeyi deneyin.