Süper Lig’in 13. haftasında Lider Trabzonspor sahasında Gaziantep FK’yı ağırladı. Beşiktaş galibiyeti ve milli ara sonrası nihayet bu maç geldi çattı. İnanın bu zaman bir türlü geçmek bilmedi. Tüm camia artık hedefe kilitlenmiş durumda. Artık her maç önemli bir eşik. İstanbul takımlarının kötü gidişi sebebiyle tüm gözler üzerimizde. Tüm rakipler tökezlememizi bekliyordu ama avuçlarını yaladılar.

Daha maç başlamadan aksilikler başladı. Trabzonspor’da Kart cezalısı Uğurcan’ın yokluğunda kaleye geçmesi beklenen Erce Kardeşler, ısınma hareketleri sırasında bir sakatlık yaşayarak soyunma odasına gitti ve kaleye genç Arda geçti. Sakatlığı nedeniyle riske edilmeme kararı alınan Bakasetas ve Marek Hamsik ise kadroya alınmadı. Maçtan önceki hafta Gaziantep FK’da malzemeciler dahil röportaj vererek ‘’kimse merak etmesin, Trabzonspor şöyle yeneceğiz böyle yeneceğiz’’ şeklinde demeçler verdiler. Bu özgüven sonrası açıkçası bende merak ettim oyun düzenlerini. Maça Gaziantep FK  5 -3-2 dizilişi ile başladı. Kalabalık bir defans hattı ile ‘Sakarya geçilmez’ oynayacakları belli oldu. İlerdeki hızlı adamları ile de uzun toplarla kontralar aradılar.

Karşılaşmanın hemen başında tam da böyle bir pozisyonda Gaziantep FK’nın yakaladığı bir kontra atakta Dicko defans arkasına sarktı Hugo geç kalmasına rağmen yetişti müdahale etti ve kaleciyle karşı karşıya kalan Dicko yerde kaldı ardından oyun devam etti. Bu pozisyon yüreklerimizi ağzımıza getirdi. Yapılan var incelesi sonrası hakem Suat Arslanboğa maçı devam ettirdi ve yüreğimize su serpti. Burada Trabzonspor için maç başlamadan bitebilirdi. Bu maçta Trabzonspor’da Abdülkadir Ömür, sahaya kaptan olarak çıktı. Ömür bandında verdiği öz güven ile gereğini yaptı. Müsabakanın 19. Dakikasında sağ kanattan ceza sahasına çapraz ve uzak bir bölgeden serbest vuruş kullanan Abdülkadir Ömür doğrudan şandelleme bir vuruşla kaleci Günay’ın çaresiz bakışları arasından topu ağlara gönderdi. Genç kaptan bu golle takımını 1-0 öne geçirdi. Takım bu golü bir süre önce ağır sakatlık geçiren Gervinho’ya armağan etmesi de çok anlamlıydı. Bu golle Bordo Mavili takıma öz güven kazandı ve oyunun hâkimiyetini eline geçirdi. Özellikle geçiş oyunda oldukça etkili oldular. Tek oyun planı olan Erol Bulut karşısında Avcı değişik varyasyonlar denedi ve 2. hemen ardın da 3. golü bularak soyunma odasına rahat gitti. Bu skorla bu sezon Süper Lig maçlarının ilk yarılarında en fazla gol atan takım Trabzonspor oldu.

İkinci yarıda Trabzonspor da skorun vahameti, Gaziantep FK’da da skorun moralsizliği vardı. İki takımda oyun kontrolünü kaybetmiş durumda bir an önce sonuca gitmeye çalıştı. Orta sahalar çabuk geçildi ve birçok pozisyon yakalandı. Ama tabela değişmedi. Genç Kaptan Abdulkadir Ömür, Erce’nin ısınırken sakatlanması ile kaleye gecen Arda, Edgar ve Sıopis maçın iyilerindendi. 24 maçtır yenilmeyen Trabzonspor’un bu yenilmezlik serisini bu maçta nasıl hak ettiğini bir kez daha gördük. Hamsik yok. Gervinho yok. Bakasetas yok. Uğurcan yok. Peres yok. İlk 11 in 5 direkt oyuncusu yok ama skor ilk yarıdan 3-0. Bu takım şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor. Ama 40 yıllık tecrübemiz var, daha erken o sene bu sene derken bu sene de her seneki gibi olmasın. Son haftalara lider girip şampiyonluklar kaybeden Abdullah Avcı ile Şampiyonluk adayı olarak son haftalara kadar gelen ve sükûti hayale uğrayan ve uğratılan Trabzonspor tecrübelerimiz sabit. Son söz; ben sistemin Trabzonspor’u şampiyon yapacağına yaygaralarına inanmıyorum. Her kulvarda savaşarak olacaktır…