Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Beşiktaş’ı hem deplasmanda hem evinde 3-2 yenerek çeyrek finale yükselen Büyükşehir Belediye Erzurumspor’a en büyük katkıyı toplam 3 gol atan Gümüşhaneli golcü Oltan Karakullukçu sağladı. İlk olarak

Erzurum’da oynanan ve ev sahibi takımın 3-2’lik galibiyetle ayrıldığı müsabakada 67.dakikada golünü atarak galibiyete katkı sağlayan genç golcü, aynı skorla biten rövanş maçında da İstanbul’da Beşiktaş kalesine gönderdiği 2 golle takımını sırtladı.

Bugünkü müsabakanın 1 ve 72.dakikalarında Beşiktaş filelerini havalandıran Karakullukçu’nun performansı Gümüşhane’de sosyal medyada büyük ilgi gördü. Çok sayıda sporsever Beşiktaş ağlarını 2 müsabakada 3 kez sarsan Karakullukçu’nun başarısını gururla paylaşırken “Beşiktaş-Erzurum maçında 2 golü atan Erzurumsporun forveti Oltan Karakullukçu’yu tebrik ediyoruz. Köyümüzün aslanıdır ..” yorumları yapıldı ve çok sayıda paylaşım aldı.

Profesyonel futbol hayatına Gümüşhanespor'da başlayan 29 yaşındaki forvet, Gümüşhane’nin merkeze bağlı Yaydemir köyünden. 1,88 metre boyundaki Oltan, bugüne kadar Gümüşhanespor, Boluspor, Sandıklıspor, Denizli Belediyespor, Derince SK, BB Erzurumspor, Bayburt İl Özel İdaresi, Afjet Afyonspor takımlarına oynadıktan sonra geçtiğimiz ağustos ayında transfer olduğu TFF 1.ligde mücadele eden BB Erzurumspor'da fırtına gibi esiyor.