Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Fotomaç ödül töreni çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Birçok açıklamada konuşan Başkan Ağaoğlu, "Arkadaşlarımızın geçen sene ortaya koyduğu performans pandamı sonrasında sıkıntılı süreç yaşayıp şampiyonluğu kaybetmiş olsak da Türkiye Kupası alan bir ekip ortada. Kazanmış oldukları ödüllerden dolayı kutluyorum. Ekibinizin elde ettiği bir başarı neticesinde kürsüye çağırıyorlarsa bu da spor adamı adına yaşanılabilecek en büyük gurur ve onur olarak değerlendiriyorum. Ömür ve Çakır altyapımızdan yetişen oyuncular Parmak’ın da orada olması lazım. Dışarıdan yok denecek kadar basit ücretlerle transfer edip kiralayıp geliştirdiğimiz oyuncuların sportif katkıların ötesinde bir de ekonomik katkıları var. 

Yusuf, Sörloth birisi yetiştirdiğimiz birisi geliştirdiğimiz oyuncu. Sportif anlamda bizle değiller ancak ekonomik anlamda bizleler. Türkiye’nin marka elçileri bunlar. CV’lerine bakıldığında Trabzonspor’un ismi öne çıkacak. Bu konuda büyük hassasiyet gösteriyoruz. Geçtiğimiz hafta Alex Sörloth ile ilgili yapılan olumsuz eleşitirler için açıklama yapma gereği duymuştuk. Giden futbolcuyla ne alakası var diyerek farklı bakış açısıyla değerlendirdi. Onlar hala bizim oyuncumuz bir sonraki transferinden yüzde 20 gelir elde edeceksem, Trabzonspor Kulübü’nün yetiştirip ve gönderdiği oyuncuysa o oyuncuların bizle olan irtibatı kesilmiş değildir. 

Geçen sene takımımız o noktaya taşıyan tüm oyunculara emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Trabzonspor adına yakışmayan neticeler aldık. Avcı ile farklı kimliğe büründük, takım savunmasının ön planda olduğunu onu da önemli ölçüde başardığı açık net şekilde ortaya çıktı. Sezona başlamadığı için 8. Haftadan başladığı için bir takım sıkıntılar yaşayacak. Bir adaptasyon süreci yaşayabilirler, çabuk ve kısa sürede atlatacaklarının görüntüsünü verdik. Yemeden az yiyerek kazanmaya devam ederi.z 31 aralık tarihi çok önemli, hoca gerçek problemleri görerek kadro yapılanması düşüncesinde. Transferle ilgili bir şey telaffuz etmedi. Takımdaki oyuncuların gerçek performansını gördükten sonra görüş ifade edeceğini söyledi." dedi.

Haftada 3 maç oynamak kadronuz yoksa ciddi sıkıntıya sokabilir. Rezerv ligin kurulması için yapmış olduğumuz yaptığımız ısrarın yerinde olduğu kurulmaması için çaba gösterenlerin ne derece yanlış içinde olduğunu görüyoruz. Hiçbir sakatlık oluşmaz. Pandeminin de etkisini azalattığı bir döneme gireriz. Tablo bunu göstermiyor, önlemimizi almamız lazım. Trabzonspor Kulübü olarak u19 takımının önemli bölümünü tuttuğumuz için hazır yakaladığımızı söyleyebilirim. 

Transfer tamamen hocanın tasarrufundadır. Hoca da gerçek performansını farklı bir bakış açısı, takım savunmasının önde olduğu bir sistem bütün oyuncuların gerçek. Performansını gördükten sonra değerlendireceği konu, transferle alakalı bir soru yöneletmeyin. Transferden sorumlu olan izleme komitesi ve Abdullah Avcı.