Trabzonspor yoğun bir gündem eşliğinde Antalyaspor karşısına çıktı.

Zaman öyle bir hızlı aktı ki maça bile odaklanamadık.

2 yılda yapılacak işler 6 aya sığdırılınca açılışlar, kongreler, toplantılar üst üste geldi.

Mental olarak Trabzonspor’da yorgunluk vardı diyebiliriz.

Maç öncesi Antalyaspor’un maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu’yu açıklamalarla kıskaca almasına karşı Trabzonspor’dan tek bir reaksiyon gelmedi. Maç sonrası gelecek mi merak içerisindeyim açıkçası…

Maça gelince artık bir klasik haline geldi, Trabzonspor’a karşı 15 dakika tüm takımlar baskılı oynamaya çalışıyor. Bunu da başarıyorlar. Antalya’da aynı tarzda başlayıp öne geçti. Daha sonra Trabzonspor silkelenip kendine gelip golü buldu. Tam takım iyi gidiyor derken ilk yarı sona erdi.

İkinci yarıya da kötü başlayan Trabzonspor’un tek organizasyonu Onazi’nin Burak’a attığı hava toplarıydı. Oyuncularda genel olarak bir düşüş olduğu ortada. Maç içerisinde bolca alan bıraktılar. Dilim dilim oyun içerisinde kopmalar yaşandı.

Tam da bu anda Ünal Karaman’dan oyuncu değişikliğini bekledik. Sahada bazı oyuncuların kaçak oynadığını ve üretemediğini gördük. 75’de 81’de ve 90’da oyuna hamleler geldi. Biraz daha erken olsaydı belki de farklı sonuçlar olabilirdi. Oluşan boşluklardan Antalyaspor bolca yararlandı, kendilerine alan yaratıp sonuca gitmek isteseler de savunma bloğu buna engel oldu.

Karaman’ın mücadele edilen bir düzen oluşturmaya çalıştığı açıkça ortada. Kamp döneminden beri bunun mücadelesini veriyor. Çalışma prensibini görüyoruz ve beğeniyoruz basit pozisyonların önüne geçtiği takdirde Trabzonspor’un yeniden güçlü bir şekilde toparlanacağını düşünüyorum.

VAR kararlarına değinecek olursak baştan sona facialarla doluydu. 9. Dakikada Burak’ın ofsaytı, Sangane’nin Onur’a karşı şutta verilmeyen ofsayt, ikinci yarıda yine Burak’ın ofsaytına verilen karar ve bardağı taşıran son damla!

Burak’ın penaltı pozisyonu. Bu nasıl bir kabiliyetsizliktir ki, hakem VAR’a bile gitmiyor. Var hakemi Ali Palabıyık ve Yaşar Kemal Uğurlu’nun organize işi ve Trabzonspor’un kaybedilen 2 puanı. Evet puan geri gelmez ama yüksek sesle tepki ile bir daha olmasının önüne geçtirilir.

Ayrıca yeteneksiz hakeme bir çift sözüm daha olacak o pozisyon Trabzonspor harici bir takıma yaşansaydı 10 dakika boyunca izler miydin izlemez miydin?

Teknoloji çağında böyle ilkel uygulama ve hakemlerle bu devran gitmez!