İngiltere'nin Crystal Palace ekibinden Trabzonspor'a kiralanan ve bordo-mavili ekipte geçen sezon 24 golle gol kralığı yaşayan Alexander Sörloth, transfer için artık saatleri sayıyor. Golcü futbolcunun Leipzig'e transfer durumuyla ilgili olarak flaş bir açıklama Alman ekibinin CEO'su Oliver Mintzlaff'tan geldi. Gelişmeler ve detaylar haberimizde...

Leipzig'den Sörloth için açıklama geldi
Bundesliga'da Leipzig, Mainz karşısında 3-1 kazandı. Bu maç öncesinde Alexander Sörloth'un transfer durumu Leipzig'in CEO'su Oliver Mintzlaff'a da soruldu. 

"Transferde son aşamadayız"
Leipzig'in üst düzey yöneticisi, Sörloth ile uzun süredir ilgilendiklerini ve transferin tamamlanmak üzere olduğunu ifade etti. Mintzlaff, "Evet, ilgileniyoruz. Transferde son aşamadayız" dedi. 

Sörloth, transferi kaç para karşılığında bitti?
Bu arada Kicker'e göre; Leipzig, Trabzonspor'da 49 maçta 33 gol atan Norveçli forvet için 20 milyon Euro + 3 milyon Euro bonus ödeme yapacak. Bu tutar, Palace ve Trabzonspor arasında bölüşülecek.

Trabzonspor ne kadar kazanacak?
Hatırlanacağı gibi Trabzospor Başkanı Ahmet Ağaoğlu da Sörloth'un transferiyle ilgili olarak yaklaşık 12 milyon Euro kazanacaklarını ifade etmişti. Teknik direktör Eddie Newton ise "Sörloth'un gidişi elbette canımızı yaktı. Ama kalbi bizim için çarpmayan bir oyuncu zaten gitmeli" demişti.