Galatasaraylı futbolcu Marcao'nun Caleb Ekuban'a yaptığı net penaltıyı vermeyen hakem Ümit Öztürk, VAR'a gitmesine rağmen kararından dönmemiş ve skandal bir karara imza atarak uzun süre gündemden düşmemişti.

Tüm futbol otoritelerinin net penaltı dediği pozisyonu VAR incelemesine rağmen görmezden gelen Hakem Ümit Öztürk, Trabzonspor'un zirve yarışından kopmasına neden olmuştu.

O dönem Merkez Hakem Kurulu Başkanı olan Yusuf Namoğlu kendini bu sözlerle savundu!

A Spor’da yayınlanan Takım Oyunu programında hakemleri, hakem kararlarını ve VAR sistemini değerlendiren Merkez Hakem Kurulu eski Başkanı Yusuf Namoğlu, Ümit Öztürk'ün görmesine rağmen bu penaltıyı vermediğini itiraf etti.

Yusuf Namoğlu yaptığı açıklamada '' Galatasaray - Trabzon maçında VAR'da Bülent, Ümit'i çağırdı, 'Ayağına basıyor' dedi. Ümit Öztürk, görmesine rağmen gidip yanlış kararda ısrar etti. VAR, komite falan buna ne yapacak? '' ifadelerine yer verdi.

NEDEN İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI!

Merkez Hakem Kurulu Eski Başkanı Yusuf Namoğlu neden istifa ettin sorusuna ise '' Nedenlerin içinde bizi çalışamaz noktaya getiren şeyler de vardı. Başkanla benim konuşmalarda televizyonu var, gazetesi var diyorlardı. O şartlarda çalışmanın zor olduğunu, daha da yıpranacağımızı düşündüm. Başkalarını getirmek kafalarında vardı. '' yanıtını verdi.