TOKAT (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, yapımı devam eden Tokat Havalimanı inşaatını gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Zengin, Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Erol Duyum ve Tokat Havalimanı Müdürü Mustafa Konca ile havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Tokat Havalimanı'nın kente ve ülkeye katkısına işaret eden Zengin, özellikle tarımsal üretimin Tokat'tan ihracatı bakımından önem taşıdığını dile getirdi. Zengin, "İnşaat 2018'de başladı. Altyapı ihalemiz güzel şekilde neticelendi. Üstyapının ihalesini alan firma yüzde 70'ini tamamlayabildi. Kalan yüzde 30'luk kısım için ihale tamamlandı ve alan firmaya tebliğ edilecek. Firma da inşaatına başlayacak." dedi.

Tokat Havalimanının hizmete girmesi için daha önce 2020 yılı Haziran ayını hedeflediklerini anlatan Zengin, şunları kaydetti:

"1 yıllık gecikmede pandeminin çok büyük payı var. Pandemi, uçuşlara büyük sınırlama getirmiş oldu. Böyle bakıldığı zaman fiilen Tokat için büyük kayıp olmadığını söyleyebilirim. Tokat AK Parti milletvekillerimizle takip ediyoruz. Cumhurbaşkanımız takip ediyor. Tokatlı hemşehrilerimiz sürekli soruyorlar. İnşallah 2021 yılının sonuna kadar havalimanımızı bitireceğiz ve hizmete açacağız."