SAMSUN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emaneti olan Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını idrak edeceğimiz 2023 yılı, hem ülkemiz hem dünya için yeni bir başlangıç ve dönüm noktası olacaktır." ifadesini kullandı.

Karaaslan, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 80'inci yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Atatürk'ün, Türk milletinin ilelebet huzur, refah ve birlik içinde yaşayacağı Anadolu topraklarından silinmek istenildiği dönemde ilk adım şehri Samsun'dan 1919'da başlayıp 1923'te Cumhuriyetin ilanıyla taçlanan mücadeleye önderlik yaptığını hatırlattı.

Türkiye'nin gelişim ve kalkınma çizgisinde muasır medeniyetler çizgisini hedef olarak gösteren Atatürk'ün zaferle neticelenen nice savaşta kahraman Türk ordusunun önünde yürüdüğüne işaret eden Karaaslan, Atatürk ve yol arkadaşlarının emaneti olan Türkiye'yi daha ileriye taşıma vizyonu doğrultusunda gücüne güç katmak ve dünyanın lider ülkelerinden biri haline taşımak üzere durmaksızın ve tüm gayretleriyle çalıştıklarını anlattı.

Demokraside, insan haklarında, siyasette, dış politikada, ekonomide ve her alanda hayata geçirdiği yatırımlarıyla Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu gösterdiğine dikkati çeken Karaaslan, şunları kaydetti:

"Türkiye daima büyük devlet olmanın sorumluluğuyla hareket etmekte, bu yönüyle de bölgesine ve dünyaya güven vermektedir. Kadim devlet anlayışımız ve kararlı duruşumuzla ülkemizi ve Cumhuriyetimizi geleceğe taşıma noktasındaki inancımız, bugün geçmişe göre daha diri ve kaimdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emaneti olan Cumhuriyetin 100'üncü yılını idrak edeceğimiz 2023 yılı, hem ülkemiz hem dünya için yeni bir başlangıç ve dönüm noktası olacaktır. Üstlendiğimiz sorumlulukla en büyük hedefimiz, attığımız her adımda şehitlerimiz ve gazilerimizin emanetini korumak, daima gücünü ve desteğini en yakınımızda hissettiğimiz aziz milletimizle bu emaneti daha yükseklere taşımaktır."