Erol Bulut’a uğurlu, Abdullah Avcı’ya Yaşar Kemal Uğursuz geldi …

Trabzonspor Süper Lig'in 27. Haftası derbisinde sahasında Fenerbahçe'yi ağırladı. Özelikle Fenerbahçe tarafına daha önemli olan bu maçada uzun bir aradan sonra Trabzonspor favori olan taraftı. Fenerbahçe ligin oyuncu kalitesi olarak yüksek takımlarından bir tanesi olmasına rağmen oynattığı futbol ile çok tartışılan Fenerbahçe teknik direktörü Erol Bulut’un takımdaki geleceği tamamen bu maça bağlıydı. Trabzonspor acısından da gecen hafta eksik olan oyuncuların dönüşü ekstra bir motivasyon oldu.

Trabzonspor daha maçın 1. dakikasında iştahını gösterdi. Nwakaeme orta alanda topu kazandı, kaleci Altay’ı önde gördü 35 metreden yaptığı vuruşunda top üstten az farkla auta gitti. Fenerbahçe özelikle Serkan’ın olduğu kanattan ataklarını yaptı. Özelikle Pelkas bu pozisyonlarda sürati ile fark yarattı. Fenerbahçe’nin ilk en ciddi pozisyonu karşılaşmanın 24. dakikada yaşandı. Mert ceza sahası dışından vurdu Uğurcan çıkardı, Mesut'un pasında Edgar araya girdi seken topa Pelkas vurdu Uğurcan yine çıkardı, Serkan kornere gönderdi. Bu pozisyonda Trabzonspor kalesinde büyük tehlike atlattı. Tam bu pozisyonun etkisinden kurtulmaya çalışırken Uğurcan'dan müthiş kurtarış daha geldi. Fenerbahçe’nin sağ kenardan atılan ortasına Thiam iki stoperin arasından kafayı vurdu, Uğurcan müthiş çıkardı. 

Bu dakikan sonra Trabzonspor oyunda dengeyi  kursa da yakaladığı bir çok pozisyondan faydalanamadı. 45. dakikada Uğurcan’ın uzun pasında Nwakaeme Serdar'la adam adama mücadelesinde Serdar kendini yere bıraktı. Nwakame topu alıp kaleye yöneldi hakem Yaşar Kemal Uğurlu ilginç bir faul kararı verdi. Hakem bu kararı ile Trabzonspor’un bariz gol pozisyonunu kesti. Maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu ilk yarıda bütün takdir haklarını Fenerbahçe’den yana kullandılar. Daha ilk pozisyonda Ekuban’a sarı kartı göstererek bu tarafını belli etti. 

Maçın ilk yarısında orta saha üstünlüğü net şekilde Fenerbahçe’de idi. Özelikle Berat’ın Mesut’u adım adım takip etmesi birazda buna sebep oldu. Fenerbahçe Berat, Flavio ve Bakasetas’tan oluşan orta saha karşında rahat paslaştı. Karşılaşmanın ilk yarısı pozisyonlara rağmen başladığı gibi golsüz sona erdi. İlk yarı Trabzon'un kaleyi bulan tek şutu Djanini'nin eliyle kontrol ettiği iddia edilen top sonrası şutu idi, o da Altay'da kaldı zaten. Skoru dengede tutan Uğurcan farkıydı.

İkinci yarının başında oyunun kontrolü Fenerbahçe’de idi. 54. dakikada Sosa'nın kullandığı köşe vuruşunda altı pas üzerinde Gökhan kafayı vurdu Uğurcan gole izin vermedi. Oldukça kısır gecen karşılaşmanın 76. Dakikasında atağa çıkarken Serkan tarafından kaptırılan topta Pelkas ceza sahası dışından vurdu yerden seken top Trabzonspor ağlarına gitti. Fenerbahçe deplasmanda skor avantajını eline geçirdi. Sarı Kanaryalar bu golle maçı kazamayı da bildi. Koltuğu sallan Erol Bulut bu kritik 3 puanla bir derin nefes aldı.

Trabzonspor ileri dörtlüsünün dönüşümlü oynaması Fenerbahçe savunmasını yıprattı. Hareketli oyuncuların markajında Fener defansı zorlandı. Djaniny'nin bir çok pozisyonda dripling özelliğini gördük. Trabzonspor'da driplingleri genelde Ekuban ve Nwakaeme yapardı ama bu maçta topu ileri taşımak görevi Djaniny’e kaldı buda onu son vuruşlarda güçsüz bıraktı. Buna rağmen Trabzonspor'un en ilerideki oyuncusuna pozisyon hazırlama görevi Bakasetas, Ekuban ile Nwakaeme üzerinde idi.  Maçta Trabzonspor bu oyuncuların yaratıcılıklarından mahrum kaldı ve çok fazla net pozisyona giremedi ve aradığı golü bulamadı. Gole kadar müthiş bir performans sergileyen Uğurcan da bu kez Trabzonspor’u kurtaramadı.

Volkan yine rahat durmadı! Önce Nwakaeme'ye sonra tribüne sataştı. Karşılaşmanın 12. dakikasında sol kanatta oynayan Nwakaeme ile Gökhan gönül arasında bir sözlü tartışma yaşandı. İki oyuncu konuşurken yedek kulübesinden Volkan Demirel çıkarak Nwakaeme’ye sataştı. 
Volkan daha sonra ise tribünden kendisine gelen tepkilere sözle karşılık vererek yedek kulübesine geri döndü. Huylu huyundan vazgeçmiyor bu adam yıllaradır saha içinden ve dışından provokasyonlara devam ediyor.