Abdullah Avcı Süper Kupayı kazandıktan sonra kasketiyle birlikte verdiği röportaj hepimizin kafasında bir ışık yaktı.

Avcı, Trabzonspor’a ilk şampiyonluğu kazandırıp Anadolu devrimini yapan teknik direktör Ahmet Suat Özyazıcı’nın kasketine atıfta bulunup ‘ona selam gönderiyorum’ deyince herkes arşivleri karıştırmaya başladı. Biz biliyorduk tabi de bilmeyenler öğrenmiş oldu. Kasket aslında Trabzonspor tarihini bir anlamda sembolüydü. 

Ahmet Suat Özyazıcı, eşofmanlarının üzerine giydiği kasketle Trabzonspor tarihine damga vurmuştu. ‘Eşofmanın  üzerine kasket olur mu’ eleştirilerine aldırmadan, o kupaları tek tek kazanıyor ve kasketiyle omuzlara alınıyordu.

O kasket bir süre önce kaybettiğimiz Özkan Sümer’e de çok yakışıyordu. Abdullah Avcı Trabzonspor’a geldikten sonra 30 puan kazandı. Avcı, iyi giyinmeyi seven bir insan ayrıca kasket konusunda da çok hassas. Öğrendiğinize göre kendisine yaptırdığı kasketlerin kumaşlarını özel olarak getirtiyor ve özel olarak diktirtiyor.

İşte o Avcı Süper kupadan sonra kasket akımını başlattı.

Hem de Trabzonspor’un efsanesini örneklendirerek.

Trabzonspor dün akşam Beşiktaş’ı kendi evinde 2-1 mağlup etti. 

Soyunma odası fotoğrafı beklerken bambaşka bir fotoğrafla karşılaştık. Bu kez Abdullah Avcı ve bütün futbolcuların başında kasket vardı. Trabzonspor medya biriminin organize ettiği kasket işi gerçekten çok güzeldi. Hele ki, "kasketliler geri döndü" ifadesi Trabzonspor tarihinden bugüne çok önemli bir ifadeydi. 

Şimdi sıra da bu kasket akımını bütün taraftara yaymak var. Öğrendiğimize göre Trabzonspor'da TS Club'lardan  sorumlu yönetici Yalçın Orhan bir hafta önce kasket çalışmasını başlatmış. Farklı renklerde ve modellerde üretilecek kasketler yakında satışta olacak. Bize de alıp başımıza takmak kalacak.