Sosyal medyada zaman zaman yaptığı paylaşımlarıyla gündem olan şarkıcı Demet Akalın, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımıyla yine gündem oldu. Akalın, yaptığı paylaşımında, oruçlu olduğunu belirterek, canlı yayında su içenlerin, oruç tutan insanlara saygı göstermesi gerektiğini belirtti.  

Akalın, söylediği "Ramazan ya, tutmasan da saygı" yorumunda bulununca, bir anda sosyal medyada ortalık karıştı. Bir takipçisiyle sert atışan ünlü şarkıcı kısa sürede TT listesine girdi ve günün en çok konuşulanı arasına girdi. 

Twitter'da bir sosyal medya kullanıcısının, ''Senin oruç tutman kimseye sorumluluk yüklemez. Su da içer yemek de yer. İnsanlar açlıktan intihar ederken sen çocuğuna minibüs satın alan insansın. Duyarlıymış gibi yapma komik oluyorsun.'' sözleri ses getirirken, Akalın'dan yanıt gecikmedi. 

Demet Akalın takipçisine, "Sen iyi okumamışın! İçebilir ama ben başkasının canlı yayındayken konuk oluyosa içilmez bu görgü kuralı deil tabiki inanç... konuyu minibüse getirmen senin komikliğin!" cevabıyla yanıt verdi. 

Bu karşılıklı atışmalar devam edince, aynı sosyal medya kullanıcısı, yakın bir zamanda Demet Akalın'ın evinde verdiği kebap partisini hatırlatınca ortalık karıştı.  

Birçok sosyal medya kullanıcısı Demet Akalın'a yaptığı paylaşım nedeniyle tepkiler yağdırırken, evinde paylaştığı kebap partisine atıfta bulundu. İşte o gelen eleştiriler: 

"Bu memleketin %60 evine şuan zor et alıyor. Villanızın bahçesinde yediğiniz mangal etleri yayınlarken de böyle düşünceler içerisinde miydiniz Demet hanım? Herkesin orucu kendine şov yapmayın!"

"Yediğiniz yemekleri eşinizde sizde paylaşırken milletin aç olduğunu canlarının çekceğini ne kadar düşündüğünüz simdi oruç saygı diyorsunuz nefsinize yenik düşmeyin!"

"Daha geçen gün villana kebapçı çağırıp lopu lopur yiyordun. Bir de sosyal medyada servis ettin görgüsüzlüğünü."

"Oysa çağır kebapçıyı bahçede mangal yaktır magazin olarak servis et Ekran'da su içilir'mi terbiyesizlik :)"

"Evine et alamayan bahçesinde mangal yakamayan falan da var.. Biraz saygı..

Demet Akalın Kimdir? 

Demet Akalın, 23 Nisan 1972’de doğmuştur. Ünlü şarkıcı 46 yaşındadır. Gölcük, Kocaeli’de doğan Demet Akalın, ilk başta mankenlik odaklı bir kariyerin peşine düştü ve Neşe Erberk’in ajansında mankenliğe başladı. Ek olarak 1990’larda çeşitli sinema filmlerinde ve televizyon dizilerinde oyunculuk yaptı. 

Mankenlikle eş zamanlı olarak gazinolarda şarkı söylemeye başladı ve bunun bir sonucu olarak 1996’da ilk stüdyo albümü Sebebim’i piyasaya sürdü ancak çalışma çok ses getiren bir çıkış yapmasına yardımcı olamadı.

Daha sonradan çıkış şarkısı “Aşkın Açamadığı Kapı” ile Kral TV Video Müzik Ödülleri’nden Yılın Şarkısı ödülünü kazanan Banane (2004), MÜ-YAP’tan altın sertifika alan Kusursuz 19 (2006) ve Dans Et (2008) gibi 2000’ler boyunca çıkardığı albümlerle çeşitli başarılar yakalayarak Türk pop müziğindeki yerini sağlamlaştırdı. 

Yayımlandığı yıl Türkiye’nin en çok satan albümü olan Pırlanta (2015) dahil olmak üzere satış başarısı elde eden albümlerle 2010’larda Türk pop müziğindeki yerini korumaya devam etti. 

Türkiye’de liste başı olan “Afedersin”, “Mucize”, “Toz Pembe” ve “Hayalet” hitlerinin yanı sıra “Tecrübe”, “Çanta”, “Olacak Olacak”, “Sabıka”, “İlahi Adalet” ve “Ders Olsun” şarkıları da ilk beş başarısı gösterdi.

Albümlerinde yer verdiği “giderli şarkılarla” müzik eleştirmenleri tarafından kendi tarzını oluşturduğu kabul edilen Akalın, şarkılarının yanı sıra magazinsel kişiliğiyle de sık sık öne çıktı. 

2007’den itibaren Hande Yener ile yaptığı sözlü tartışmalar geleneksel bir hâl alarak zaman zaman tekrarlandı ve magazin gündemini meşgul etti. 

2006’da Oğuz Kayhan’la ve 2010’da Önder Bekensir’le yaptığı birkaç aylık evliliklerden sonra 2012’de Okan Kurt ile evlenerek 2014’te ilk çocuğu Hira’yı dünyaya getirdi. 

Bugüne kadar iki Altın Kelebek Ödülü ve dört Kral Türkiye Müzik Ödülü dahil olmak üzere onlarca ödül kazandı.