Trabzon'da muhteşem bir pazar. Tüm taraftarlar büyük umutlarla sıcak yatağıdan erken saatlerde kalkmış, Trabzon Meydanı'na, Stadyuma ve Tesislere gelmiş..

Şehir ekonomisi, şehirdeki mutluluk ve heyecan adeta tavan yapmış durumda.

41.000 taraftar az buz azımsanacak bir durum değil.  Türkiye değil Dünya'nın dört bir yanından adeta Trabzon'a bir akın başlamış.  Kosova, Hollanda, Almanya, Belçika niceleri.

İnanılmaz bir potansiyel. Müthiş bir inanç.

Tüm şehir galibiyete kitlenmişti.

Mücadele öncesi VİRA grubunun ve Trabzonlu Gençler grubunun kareografileri oldukça iyiydi. Bir taraftan ülkenin durumuna dikkat çekilirken diğer taraftan 2011 sezonun unutulmadığı Dünya'nın konuşacağı bir kareografi ile haykırıldı. Ayrıca stadın girişine koyulan Şike Anıtı'da oldukça etkileyiciydi. Cefekar taraftarın kendi cebinden yaptığı bir çalışma. Zaten taraftar da hakkını verdi. Hemen hemen tüm taraftarlar Şike Anıtı ile fotoğraf çekilmeyi unutmadı.

Bana göre özverili taraftarlar gecenin yıldızıydı.

Maça gelecek olursak,  galibiyete kilitlenen Trabzonspor’un ilk 11 bizi şaşırttı.

Antrenman ve maç performansına göre kadro çıkaracağım diyen Çalımbay bu maçın ilk yarısında Onazi ve Sosa’sız başladı. Şaşırdık. Hocanın bir bildiği vardır dedik. 

İlk yarı yan pas bile yapamayan Trabzonspor, kalesinde tehlikeli ataklar da gördü  Çalımbay ne denli büyük bir hatanın içine düştüğünü çok geç fark etti.

OKAY-KUCKA OLMUYOR

İlk yarı Fenerbahçe’ye teslim olan ve saha içerisinde Fenerbahçe’yi serbest bırakan Bordo Mavililer kendi evinde defansif oyunun takıma zarar verdiğini gördü.

Okay ve Kucka’nın iyi bir ikili olmadığı apaçık ortada artık. Aynı tip oyuncular birbirini tamamlayamıyor. 

İkinci yarıya Sosa hamlesi ile başlayan Çalımbay “işte bu” dedirtti ve akabinde Fenerbahçe kalesine sağlam adımlarla gelmeye başladı.

İlk yarının aksine topu ayağında tutan ve oyunun kontrolüne yön vermeye başlayan Bordo Mavililer savunması sorunlu olan Fenerbahçe'nin üzerine gelme başladı. 

Müthiş yetenek Abdülkadir'in büyük özverisi ve usta golcüsü Burak ile golü buldu.

Golden sonra da Trabzonspor için büyük bir şans olan Burak Yılmaz ile bir golden yararlanmayan Bordo Mavililer bu dakikadan itibaren oyundan düştü ve beklenen son yine yaşandı.

Golün ardından mücadeleye 3 oyuncu birden atan Fenerbahçe'nin bek oyuncuları bile pozisyona girdi. 

BÜTÜN ORTALARA VURDULAR

Bu golün geleceği belliydi. Fenerbahçe maç boyunca tam rakamı bilmiyorum ama 20’ye yakın orta attı. Bu ortaların 19’una ya vurdular ya da tehlike yarattılar. 

Buna önlem alındığı söyleniyor ancak böyle önlem olmaz. 

Orta sahada Kucka ve Olcay’dan verim alınamamasına rağmen sahada tutmanın anlamı neydi?

Onazi hamlesi ile orta sahada top kazanma şansı yükseltilemez miydi?

41.000 taraftar desteği ile Rodallega oyuna atılamaz mıydı?

Kısacası Fenerbahçe’nin hamlelerine Trabzonspor cephesi gereken cevapları zamanında veremedi. 

Bu hamlenin zamanı 89 mu?

Bir başka deyişle gol yemek mi?

Ersun Yanal'da aynı işleri yapıyordu.

Elden avuçtan kayıp giden bir 2 puan daha yazıldı haneye..