Trabzonspor Rıza Çalımbay’ın gelişi ile başlattığı dirilişi Antalya mücadelesi ile de sürdürdü. Ersun Yanal döneminde yerlerde sürünen Trabzonspor, Rıza Çalımbay'ın takım içerisinde yaptığı ince dokunuşlarla bir nakış gibi işledi ve üst sıralara kondu. Her ne kadar takım oyununa dair bir bulgu göremediğimiz Bordo Mavililer de takım olma adında emin adımlar atılıyor.

Bu apaçık ortada..

Antalya kampında aşılanan mücadeleci oyun sisteminin bu ligin temel taşı olduğunu her hafta görmeye devam ediyoruz. Ligin güçlü ekiplerinden Antalya’yı sahasında konuk eden Bordo Mavililer ilk yarı üstte belirttiğim noktaların tam tersine bir oyun sahaya yansıttı.İleri uçta Burak, N’Doye, Yusuf ve Castillo ile bulduğu her topu kaybeden Bordo Mavililer de bir tek Okay ayakta kalabildi.

 Antalyaspor’un Yekta ile kanattan gelişlerini durduramayan Bordo Mavililer ilk yarı itibarı ile Eto’ya aman vermedi. Hubocan'ın da gelişi ile savunma iyi sinyaller veriyor. Trabzonspor taraftarı golcünün ne demek olduğunu yine gördü.. İlk yarı boyunca ayağına gelen tüm topları ezen Burak geldi yine golünü yaptı.. İkinci yarıya da kontrollü bir oyun ile çıkan Trabzonspor tam gol yiyecek dediğimiz dakikalarda takımın kötülerinden Yusuf’un asisti ile N’Doye’un golü ile bir gol daha buldu ve maçı kopardı. Dedik ya mücadeleci oyun. İlk yarı ha gol yedi ha yiyecek dediğimiz takım yine maçı bırakmadı. Asıldı ve usta ayakları ile kopardı.

Rıza Çalımbay her ne kadar takım oyunu oynatmasa da geçtiğimiz yazılarımız da da belirttiğim gibi, takım olmayı, mücadele etmeyi ve kazanmayı oyuncularına aşıladı.

Özetle;

Takım kazanarak gelişmeye devam ediyor.

Takım artık çok az gol yiyor.

Oyuncular da kazanma arzusu üst seviyede.

Oyuncular kötü oynasa da sorumluluğunun farkında.

Yedek kulübesi hazır kıta.

Trabzonspor'u nasıl daha ileri taşırırz diyen istekli bir teknik ekip var.

Taraftar da takımın başaracağına inanıyor.

Burak Yusuf’a Yusuf Abülkadir’e herkes birbirine pozisyon hazırlıyor.

MAÇIN KÖTÜSÜ: YUSUF

Hoca onu 3 mevkide denedi. Çok koştu ancak çok top kaybetti. Kendisinden istenilenleri veremedi. Ancak yine çıktı asistini yaptı maça imzasını bıraktı. Daha iyi olabilirdi..

MAÇIN ADAMI: BURAK

Trabzonspor’un adeta temel taşı. Tam bir Usta. Maça kötü başladı, çok gerildi. O hırsını sahaya yansıttı, taraftarı da ateşledi kendi de patladı golünü attı. Bu oyununun 2. yarı da üstüne koyarak devam etti. Açık ara ligin en iyi santraforu bugünün de yine kahramanı oldu…