Red Bull Air Race Dünya Şampiyonası’nın Amerika ayağı, Dallas-Fort Worth’teki Texas Motor Speedway’de gerçekleşti. Avusturyalı Hannes Arch’in liderliğini korumaya çalıştığı yarışta Fransız Nicolas Ivanoff birinci oldu.
Fort Worth’teki Texas Motor Speedway’de, Pazar günü düzenlenen Red Bull Air Race’in altıncı ayağında muhteşem bir performans sergileyerek yarışı kazanan Nicolas Ivanoff’un Dünya Şampiyonası sıralamasında Paul Bonhomme, Hannes Arch ve Nigel Lamb ile arasında yalnızca bir puan kaldı. Sıcak ve nemli bir Texas gününde düzenlenen yarışta Fransız Nicolas Ivanoff, Final Four’da kusursuz bir performans ortaya koyarak 54,118 saniyelik bir süreyle yarışı kazandı. İngiliz Nigel Lamb 54,253 saniyeyle ikinci olurken Kanadalı Pete McLeod 54,666 saniyeyle üçüncülüğü elde etti.
Kariyerinin üçüncü zaferini kazanan Ivanoff, “Böyle harika bir pistte yarışı kazanmak çok güzel, motor sporları yarışının atmosferini seviyorum ve birincilik umduğumdan çok daha iyi bir derece oldu” dedi.
Red Bull Air Race Dünya Şampiyonası’nda altı yarışın ardından genel klasman mücadelesi de büyük bir heyecan kazandı. Bonhomme, genel sıralamada son yarışı beşinci bitiren Arch’ın önüne geçerken, bir önceki yarışta sekizinci olan Arch 44 puanla Lamb ile beraber ikinciliğe geriledi.
40.000 civarı izleyicinin seyrettiği Fort Worth’teki yarış, bu sezonun en nefes kesici yarışlarından biri oldu. Dar dönüşleri ve zorlu stadyum rüzgârı koşullarıyla gelmiş geçmiş en zorlu parkurlarda alıştırma sırasında 45 pilon-direk çarpması yaşandı. Pazar günü rüzgâr koşullarının iyileşmesiyle birlikte yarış gününde pilon çarpması olmadı. Pilotlar saatte 370 kilometreye varan hızlarda 10 G’ye kadar kuvvetlere maruz kalarak parkuru kat ederken sıcaklıklar 35 derecenin üzerindeydi.
Sekiz duraklı şampiyonada bir sonraki yarış Las Vegas’ta 11-12 Ekim’de gerçekleşecek.
Sonuçlar: 1. Nicolas Ivanoff (Fransa), 2. Nigel Lamb (İngiltere), 3. Pete McLeod (Kanada), 4. Matthias Dolderer (Almanya), 5. Paul Bonhomme (İngiltere), 6. Matt Hall (Avustralya), 7. Martin Sonka (Çek Cumhuriyeti), 8. Hannes Arch (Avusturya), 9. Yosihide Muroya (Japonya), 10. Kirby Chambliss (ABD), 11. Michael Goulian (ABD) 12. Peter Besenyei (Macaristan)
Dünya Şampiyonası Sıralaması: 1. Bonhomme 45 puan, 2. Arch 44, 3. Lamb 44, 4. Hall 28, 5. Ivanoff 27, 6. McLeod 25, 7. Dolderer 14, 8. Muroya 10, 9. Sonka 10, 10. Besenyei 6, 11. Chambliss 5, 12. Goulian 0.
(İHA)