ORDU (AA) - Ordu Ulugöl'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında kano etkinliği düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesinin destekleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ordu Kano Kulübü tarafından, Türkiye'nin 36. Tabiat Parkı olma özelliğini taşıyan Gölköy ilçesindeki Ulugöl'de kano etkinliği organize edildi.

Etkinlik çerçevesinde kanolarda Türk ve Azerbaycan bayrakları açan sporcular dostluk mesajı verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Cumhuriyet'in 97. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Güler, Türkiye'nin en güzel noktalarından biri olan Gölköy Ulugöl'de kutlama yaptıklarını anlatarak, "Ordu Kano Kulübü ve öğretmenlerimizle birlikte il genelindeki kutlamaların ardından burada da bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Azerbaycan'da da Türk kardeşlerimiz bir mücadele ve kahramanlık örneği veriyorlar. Bizler de bir mesajımız olsun diye bu etkinlikte onlara destek veriyoruz. Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla iki devlet, tek millet anlayışıyla faaliyet gerçekleştiriyoruz." ifadesini kullandı.

Azerbaycan'ın haklı davasının yanında olduklarını vurgulayan Güler, şunları kaydetti:

"Bakanlığım döneminde Bakü-Tiflis-Ceyhan ve Şahdeniz projelerini gerçekleştirmiştik. Hazar Denizi'nden her gün 1 milyon varil petrol basılıyor ve Bakü-Tiflis üzerinden Ceyhan'a geçiyor. Şahdeniz'de de aynı hattan doğalgaz Avrupa'ya geçiyor. Bu çalışmalarımızı Azerbaycanlı kardeşlerimizle yapmıştık. Ordu'dan yürek dolusu sevgilerimizi Azerbaycanlı kardeşlerimize gönderiyoruz. Başarılı olmaları için dua ediyoruz. İnşallah kanolarımızla yaptığımız bu etkinliği güzel günlerimizde hep birlikte Hazar Denizi'nde gerçekleştiririz."