Tarihe tanıklık etmek gibisi yok. Trabzonspor’un bu sezon hemen hemen tüm maçlarını, deplasmanlarla birlikte takip edip aktarmaya çalıştık. Belki de en rahat deplasmanımız Hatay oldu. Keyifler yerinde, takım Şampiyon olmuş, üst düzey motivasyonla Trabzon’dan TSYD olarak 2 araçla 12 saat yolculuk yaparak Hatay’a vardık.

Güneydoğu Anadolu’nun en gelişmiş illerinden Hatay’da Trabzonlulara karşı olağanüstü bir ilgi olduğunu söylemek gerekiyor. 

Zaten şehir olarak Trabzon’a ve Trabzonsporlulara sempatileri söz konusu…Trabzon’u kendileri gibi Anadolu’dan yükselen bir değer olarak görüyorlar. Alkışlamayla da bu anları taçlandırdılar. Tarihe onlar da bu hareketleriyle tanıklık etti. Unutulmayacak anlardan birisiydi, kimisinin tüyleri diken diken oldu, kimisinin gözleri doldu. Nereden bakarsan bak unutulmazdı.

Maç sonu da tarihi anlar devam etti. Takımın %50’sini oluşturan Çakır yanına ev sahibi İsmail ve Abdülkadir’i alıp yaşadığı heyecanı anlattı. Uğurcan’ın ne kadar olgun bir yapısı olduğunu yeniden söylememiz gerekiyor, takımı genç yaşında kontrolü altına almış gerçek bir kaptan! Maç sonunda da özel bir Trabzonspor taraftarını kırmayan Çakır ona üstündeki eşofmanı hediye etti. Büyük karakter gerçekten. 

Stadyum yetiştir mi?

Trabzonspor’un ağır tahribat almış stadyumu Akyazı’da şu sıralar hummalı bir çalışma var.

6 tane yerde birer metrelik ciddi dökülmeler tespit edildi. 

Neredeyse çimin tamamında kesilmeler söz konusu.  

Kale direkleri temelinden yani toprağa sağlandığı yerden oynamış durumda.

Sulama kanallarında altyapı sorunları var.

Led pano ısıtıcılar vs…

Kulüp ise kopan hibrit çimi onarma yoluna gitti. Ciddi hasar alan çimler suni çim yardımıyla yama yapılıyor. Yamalama işlemi bir hafta sürecek. Kale direkleri için yeniden beton atma işlemi olacak. Sulama kanalları ise onarım ile yapılmaya çalışılacak.

Pazartesi ise büyük gün! Kulüp hazırlayabildiği kadarıyla stadyum raporunu TFF’ye verecek. Onlar da bir ekip gönderip yerinde kontrol edecek. Eğer oynanamaz raporu çıkarsa (kuvvetli muhtemel) en yakın illerden birisi Trabzonspor’a verilecek. Kulüp ise yakın illerde oynama fikrine sıcak bakmıyor. Böyle bir karar çıkarsa itiraz edilecek. Süreç oldukça hareketli geçecek gibi duruyor.

Not: Trabzonspor yönetimi kesinlikle kupanın Trabzon’da kalkacağını söylüyor. Ki öyle de olmalı zaten. Bunun için çok ciddi anlaşma da yapıldı. Stadyumda bir firma sahne kuracak ve bu sahne kurulumu için 1/2 gün gerekiyor