Süper Liğin 3. Haftasında Trabzonspor kendi sahasında Yeni Malatyaspo’u ağırladı.

Trabzonspor teknik direktörü Eddie Newton maça önceki haftalardan farklı 3’lü defans kurgusundan vaz geçerek 4-2-3-1 dizilişi ile başladı.

Bunda sakatlıktan yeni çıkan sol bek Marlon’un etksi olsa gerek. Karşılaşmanın ilk 15 dakikasında iki takımda dengeli ve kontrollü oyunu tercih etti.

Trabzonspor maçın başında kanatlardan yaptığı ataklarda ceza sahası içinde topu gol ayakları ile bulaştıramayınca skor bulamadı.

23. dakikada Bordo Mavililer Lewis Baker’ın sol taraftan getirdiği topta kaleci Herrera ile karşı karşıyı kaldığı. Pozisyonda Baker golü değil asisti düşünce top Yeni Malatyaspor defansı tarafından kornere atıldı.

Trabzonspor’un Baker ile kullandığı köşe atışında topu Hüseyin ön direkte arakaya aşırdı.

Arka direkte boş pozisyonda Afobe yaptığı kafa vuruşu ile takımını 1-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra ataklarını arttıran Trabzonspor 33. dakikada Serkan ile sağ tarafdan taşıdığı topu Baker’e ortaladı, İngiliz oyuncu arakadan gelen Afobe’ye  yaptığı asist ile Kongolu oyuncu takımının ikinci golü kaydetti.

Bu dakika sonrasında gol bulmaya çalışan Yeni Malatyaspor 40. dakikada sol kanattan Cueva’nın pasında Adem Büyük ile attığı gol VAR incelemesi sonucu hakem Özgür Yankaya pozisyonu ofsayt olarak değerlendirildi.

Oyun Trabzonspor’un isteği hale dönüşünce arakada boş pozisyon bulan Bordo Mavililer 45. dakikada Flavio asistinde Nwakaeme  sağ ayağı ile aldığı topu soluna çekerek Yeni Malatyaspor defasını oyundan düşürerek takımının 3. golünü attı. Karşılaşmanın ilk yarısı Trabzonspor’un 3-0 lık üstünlüğü ile sona erdi. 

Yeni Malatyaspor teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu ikinci yarıya 3 oyuncu değişikliği ile başladı. İkinci yarıya hızlı başlayan Trabzonspor Abdülkadir Ömür'ün pasında Nwakaeme topla buluştu.

Nwakaeme'nin vuruşunda savunma topu çizgiden çıkardı.

Oyuna iyice ağırlığını koyan Bordo Mavililer 51. dakikada Abdülkadir Ömür'ün pasında Flavio topla buluştu ortasını da yaptı ama kaleci Herrera topu kornere çeldi.

Karşılaşmanın 55. dakikasında Trabzonspor’da Abdülkadir Parmak sakatlığı nedeniyle oyuna devam edemedi yerine Safa Kınalı oyuna dahil oldu.

Karşılamanın 77. dakikada Hüseyin Trabzonspor ceza sahasında içeresinde Adem Büyük’ü faulle durdurunca hakem Özgür Yankaya penaltı noktasını gösterdi.

Yeni Malatyaspor adına penaltı atışını kullanan Aden Büyük topu Trabzonspor ağlarına göndererek skoru 3-1 getirdi.

Bu dakikadan sonra Adem Büyük gol sonrası oyundan çıkarken, Trabzonspor'da ise Nwakaeme  yerini Ahmet Canbaz’ bıraktı.

Oyuna sonrada giren oyuncularının enerjisiyle maçın sonlarında yeniden hareketlenen karşılaşmada taraflar başka gol bulamayınca, maçı 3-1 Trabzonspor kazandı.

Sahasında aldığı bu net galibiyetle Trabzonspor bu sezonki ilk 3 puanını almış oldu.