Trabzonspor, Antalyaspor galibiyetinden sonra lig 4’üncülüğünü garantilemiş ve Avrupa kupalarına da katılma hakkını elde etmişti.

Doğal olarak, Konyaspor maçındaki Trabzonspor’dan acayip futbol oynamasını beklemek hayalcilik olurdu. Rakibi Konya’nın da her hangi bir iddiası olmadığı için aslında maç çok can sıkıcı oldu. Sadece maçın en problemli anı Serkan Asan’ın oyundan atılmasıydı, gereksiz bir şekilde takımını 10 kişi bırakan Serkan’ın Trabzonspor’daki geleceği, bu saat itibarı ile iyice tehlikeye girmiştir.

Dk 18’de oyundan atıldıktan sonra 10 kişi kalan Trabzonspor’u aslında bunaltan bir takımda yoktu karşısında. Hatta ilk yarıda iki kez gol pozisyona giren taraf bordo-mavililer oldu. Bizim bahsettiğimiz konu ayrı. Konyalı oyuncu gole gidiyordu ve durdurulması gerekiyordu. Fakat Serkan en kısa yolu seçti, topa vurayım derken rakibinin ayağına vurdu ve direkt oyundan atıldı. Yani hamlesinde zamanlama hatası yaptı…

Djaniny’in yokluğunda Ekuban forvete geçti geçmesine de Ekuban artık sanki Trabzonspor takımında oynamıyor gibi davranmaya devam ediyor. Nedir derdi anlamış değilim. Yöneticilerle konuşuyorum, Ekuban’ın bir problemimi var mı diye soruyorum. Hayır, sorunu yok hatta tıkır tıkır da parasını alıyor cevabını alıyorum.  Ekuban beni şaşırtmaya devam ediyor. Böyle giderse Abdullah Avcı Ekuban’a yeni sezonda kesin yol verir…

Marlon’un performansına gelince, varla yok arasındaydı maçta. Zaten kesin gidici. Baker’i bir yıl daha kiralayalım isteği var ama Baker bir türlü o istenilen performansını gösteremiyor. Bakmayın siz Konyaspor maçında attığı frikik golüne.

Bakasetas ile ilgili de birkaç laf edeyim. Devre arasında geldiğinde süper işlere imza attı ama şu sıralar kayıp. Maçta bir bakıyorsunuz kayboluyor, adı sanı duyulmuyor. Bir bakıyorsunuz golünü atmış. Yani bu konuda bir orta yol bulması gerekiyor Bakasetas’ın… Bilmem anlatabiliyor muyum?

Maça dönecek olursak, Konyaspor ikinci yarıya müthiş tempolu ve istekli başladı, rakibinin 10 kişi kalmasından yararlanmak istedi. 47’de Shengelia, 52’de Sedikida ve Dk 54’de Hacıahmetoviç uzaktan sert şutlarını Uğurcan’dan başkası inanın kurtaramazdı. Kısa süreli bu girdaptan çıkan Trabzonspor bu kez rakibinin üzerine gitmeye karar verdi. Dk 57’de Hugo’nun kafa şutunu Konyaspor kalecisi son anda kurtarırken, Ekuban yanından geçen o topa sadece bakakalması da çok şaşırtıcıydı.

Sonuç olarak Trabzonspor 72 dakika 10 kişi oynadığı maçı berabere bitirdi. Kazanabilirdi de.. 82’de Hacıahmetoviç’in şık golü görülmeye değerdi. 1-1 Dk 85’de Nwaakeme’nin kafa şutunun direkte patlaması da kendi adına büyük şansızlıktı. Yani 10 kişiyle ancak bu kadar oldu denenebilir…