Adana'da başı kesildikten sonra evin kanalizasyon çukuruna atılmış halde bulunan Mehmet Şahin Salmaş'ın evde başı kesildikten sonra, el arabasıyla gece taşınarak kanalizasyon çukuruna atıldığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre olay, 18 Mart 2014 günü merkez Seyhan ilçesine bağlı Kavaklı Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yaşayan Mehmet Şahin Salmaş (45) internet sitesinden Adana'daki A.Y. ile tanıştı. Salmaş bir süre sonra Adana'ya gelerek A.Y. ile buluşup tekrar memleketine döndü. Salmaş 24 Nisan 2013 günü Viranşehir ilçesindeki evinden ailesine otomobil satın almak üzere Adana'ya gittiğini söyledi ve A.Y.'nin yanına geldi. Salmaş'tan o günden sonra haber alınamadı. Bunun üzerine yakınları 29 Nisan 2013 günü Emniyet Müdürlüğü'ne müracaat etti. Bu arada Salmaş'ın eşi Kadriye Salmaş eşini telefonla arayıp konuştuğunda Salmaş, "Kadriye ben öldüm" dedi. Daha sonra da telefonuna bir daha ulaşılamadı. Bunun üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü araştırmayı hızlandırdı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde görevli deneyimli dedektiflerden özel bir ekip oluşturuldu. Şahsın Adana'ya gelişinden itibaren gidebileceği güzergahlar üzerindeki birçok MOBESE ve iş yerine ait güvenlik kamera görüntüsü incelendi. Ayrıca aynı güzergah üzerinde çok sayıda kişi ile yapılan mülakat sonucunda kayıp şahsın kişilik yapısı doğrultusunda iletişim kurabileceği kişiler araştırıldı.

Bu araştırma sonucunda son olarak Mehmet Şahin Salmaş'ın Kavaklı Mahallesi'ndeki A.Y. isimli şahısla daha önceden "gay" sitesinden tanıştığını ve yanına geldiğini tespit etti. Bunun üzerine A.Y. gözaltına alındı ancak Mehmet Şahin Salmaş'ı tanımadığını söyledi. Bunun üzerine cesedi bulamayan polis, A.Y.'yi serbest bıraktı. Ancak zanlıyı takibe devam etti. Polis Cumhuriyet Savcılığı'ndan A.Y.'nin geriye dönük konuşmalarını istedi. Bunun üzerine A.Y.'nin Mehmet Şahin Salmaş ile 76 kez görüştüğünü tespit etti. 18 Mart 2014 günü operasyon kararı verilirken, yapılan operasyonda A.Y. yine Salmaş'ı tanımadığını söyledi. Ancak polis cesedin evin bahçesine gömülmüş olabileceğini düşünerek bahçede arama yapmaya başladı. Polis bahçede bulunan kanalizasyonu açtığında cesedi buldu. Bunun üzerine polis A.Y. ile birlikte cinayeti bilip de saklamak suçundan A.Ç., B.B. ve B.D.'yi gözaltına aldı. Ceset de kanalizasyon çukurundan çıkartıldı. Polis A.Y.'nin Salmaş ile cinsel ilişkiye girmek istediğini ancak izin vermeyince şahsı etkisiz hale getirip daha sonra başını kestiğini, bir süre cesetle birlikte evde kaldıktan sonra gece karanlıkta cesedi el arabasıyla taşıyıp kanalizasyon çukuruna attığını, Salmaş'ın başını da bir poşete koyup kanalizasyona attığını belirledi. Ayrıca polis diğer zanlılardan B.B. ile yaptığı mülakatta zanlı A.Y.'nin B.B.'ye İnönü Parkı'nda, "Ben bir adam öldürdüm ama ben öldürmesem o beni öldürecekti" dediğini öğrendi. Polis, zanlıları sorgusunun bitmesinin ardından adliyeye sevk etti. Zanlı A.Y. suçlamaları kabul etmedi. Bu arada Salmaş'ın cesedi oğlu İbrahim Salmaş tarafından kemerinden teşhis edildi. Daha sonra cenaze alınarak Viranşehir'de toprağa verildi.