İstanbul Beyoğlu’nda, yolun karşısına geçmeye çalışan yaşlı bir adama çarpan motosiklet sürücüsü, hiçbir şey olmamış gibi olay yerinden kaçtı. Dehşet anları güvenlik kameralarına anbean yansırken, sürücü düşürdüğü evraklarını toplayarak yoluna devam etti.
Kaza, geçtiğimiz gün Beyoğlu’nda meydana geldi. İddiaya göre, kimliği ve plakası henüz belirlenemeyen bir motosiklet sürücüsü, cadde üzerine seyir halindeyken önündeki otomobile çarpmamak için aniden direksiyonu kırdı. Direksiyonu kıran motosiklet sürücüsü, o esnada yolun karşısına geçmeye çalışan değnekli yaşlı bir adama çarptı. Başını yere vuran yaşlı adam yola savrulurken, değneği de kolundan yol kenarına fırladı. Motosiklet sürücüsü ise dengesini kaybederek yere düştü. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ YOLUNA DEVAM ETTİ
Olayın gerçekleştiği sırada vatandaşlar, insanlık dışı bir olaya şahit oldu. Kazaya neden olan motosiklet sürücüsü, motosikletinden düşürdüğü evrakları önce büyük bir soğukkanlılıkla topladı. Ardından topladığı evrakları koltuğunun altına koyarak motosikletine atlayıp hızlıca olay yerinden kaçtı. İnsanlığın bittiği bu anda yaralı adamın yardımına önce vatandaşlar koştu. Yaşlı adama su vererek onu sakinleştiren vatandaşlar daha sonra onunla birlikte sağlık ekiplerini bekledi.

SÜRÜCÜNÜN GÖSTEREMEDİĞİ İNSANLIĞI POLİS MEMURU GÖSTERDİ
Bir süre sonra olay yerine polis ekipleri geldi. Yaşlı adamın başından yaralandığını gören polis memuru, yaşlı adama “İyi misin?” diye sorarak başındaki yarasına peçete bastırdı. Dakikalarca eliyle yaşlı adamın başındaki yarasına bastıran polis memuru, daha sonra görevi olay yerine gelen sağlık ekiplerine devretti. Sağlık ekipleri yaşlı adamı yaptıkları ilk müdahalenin ardından Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı.
Güvenlik kameralarına saniye saniye yansıyan görüntülerde, motosiklet sürücüsünün yaşlı adama çarpmasıyla, yaşlı adamın değneği yol kenarına fırlıyor. Sürücü ise motosikletiyle birlikte yere savruluyor. Motosikletinden dökülen evraklarını toplayan sürücü daha sonra hiçbir şey olmamış gibi motosikletine atlayarak hızlıca olay yerinden kaçıyor.
Olay gören bir vatandaş, “Karşıdan karşıya geçiyormuş. Motor arabaya vurmamak için değnekli adama vurmuş. Vurduktan sonra adam kaçtı gitti” dedi.
Polis ekipleri kaçan sürücünün bulunması için çalışma başlattı.
(İHA)