Sarıyer Belediyesi’nin işten çıkartılan 16 işçisi, CHP’li Sarıyer Belediyesi ve taşeron şirketinin işlerini geri iade edileceklerine ve tazminat haklarını alacaklarına dair imzaladıkları tutanağa rağmen, tazminatlarının verilmemesine tepki olarak, CHP İl Başkanı Murat Karayalçın’ın da içinde bulunduğu CHP İstanbul İl Binası’nı işgal ederek, kapılara zincir vurdu. Tazminat ve sosyal haklarını alana kadar zinciri açmayacaklarını söyleyen işçiler, hiçbir personelin dışarıya çıkmasına izin vermedi.
İşçilerin işe geri alınmamasına ve tazminatlarının ödenmemesine tepki olarak 16 kişi, 4 Levent’te bulunan CHP İl Binasını işgal ederek, CHP İl Başkanı Murat Karayalçın toplantıdayken, il binasının ana kapısına zincir vurdu. Ana giriş kapısına “Bu bina Sarıyer Belediye işçileri tarafından işgal edilmiştir” yazısı asarak kapısına zincir vuran işçiler, binanın duvarına da “İşçiler üzerindeki baskılar kalksın, tazminatlar ödensin” yazılı pankart astı. Kapının önünde bir süre slogan atan işçiler bir süre sonra zincirleri çözerek personelin dışarıya çıkmasına izin verdi.
İşten çıkartılan bir işçi, “Bizi işten çıkarttılar. Hakkımızı aramak için böyle bir şeye başvurduk. Sabah 9’dan beri buradayız. Kimse bizimle gelip de muhatap dahi olmadı. İmzaların hepsi daha önceden atılmıştı. Diyecek başka bir şeyimiz yok” dedi.
Kocasının işten çıkartıldığını belirten Serpil Gökcan Darcanlı ise, “3 ay boyunca çadırda kaldı sonra işe tekrar aldılar. Şükrü Genç’in kapısında yattı. Ondan sonra işe aldılar. Yılbaşı günü tekrar çıkarttılar. Daha sonra benim kızım üniversiteyi kazandı. Ancak ben çocuğumu okula göndermiyorum. Şimdi tekrar işten atılıyor ve geri alınıyor, parklara girilmiyor” diye konuştu.
İşçilerin eylemi sürüyor.
(İHA)