61SAAT HABER SERVİSİ -

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Aralık ayı toplantıları ilk bileşimi Ortahisar Belediyesi Toplantı Salonunda yapıldı.  Meclisin başkanlığını Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yaparken ilk olarak geçen ayın faaliyetleri ile bilgiler verdi. 
Toplantıda söz alan CHP'li Melcis Üyesi Cüneyt Zorlu. Kemerkaya ve Çömlekçi Mahalleri arasına yapılması planlanan ve Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından İmar Planına işlenen 3. Tünel Projesi ile ilgili konuştu. 

3. Tünel Projesinin, Büyükşehir'de İmar Planına işlendikten sonra sosyal medyada ortaya koyduğu tepkiyi hatırlatan Zorlu, kendi hakkında Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde yapılan eleştirilere yanıt verdi. 

Zorlu, "Büyükşehir'de 3. Tünel Projeninin İmar Planına işlenmesi sonrasında, sosyal medyada bir paylaşım yapmıştım. Yaptığım açıklama saygısızca kabul edildi. Ben burada saygısızlık yaptıkları anlamında söylememiştim. Kimse kendi ilçesinde yapılmasını istemeyen bir hareketi Ortahisar'a layık görülmesinden dolayı söyledim. 

BENİM ONLARA BU MECLİSTE CEVAP VERMEM GEREKİYOR

Ortahisar Belediyesi tepki gösteriyor, Başkan istemiyor, Ortahisar Belediye Meclisi oy birliği ile reddediyor. Büyükşehir'de görüşüldüğü zaman bu mecliste, imara işleniyor.  Şahsımı anarak 4 arkadaşınız mecliste beni rencide edici bir takım ithamlarda bulundular. Benim onlara bu mecliste cevap vermem gerekiyor. Sayın Nadir'in, yaptığı açıklamada, "her zaman" diyor "bazı arkadaşlar muhalefet etme duygusu kabarmış" Sayın Kurukız, yaptığı açıklamada bu hassasiyetin büyükşehirin sorumluluğunda olduğunu, bana düşmediğini beyan ediyor. Sayın Ataman, işi gücü bırakıp siyasete soyunacağını sanki farklı bir iş yapıyor muş gibi. Mimar ve Mühendislik olmanın üstünlük olmadığını söylüyor.   Ben böyle bir üstünlükten bahsetmedim. Buna tepkisiz mi kalmamız bekleniyordu! Bu tür laflara verilecek cevabımız var. Dağlarda yaptıkları otel ve villa inşaatlarını hangi şartlarda yapıldıklarını söylemedim. O şahsa verilen hakkın bir vatandaşa verilmediğini, bildiğim için söyledim. Ben sadece Ortahisar'ın sorunlarına girdim. Lütfen bu konuda daha dikkatli olsunlar" dedi. 

İMAR PLANINA İŞLENMESİ MAĞDURİYET YARATACAK

 Zorlu, Tünel Projesinin İmar Planına işlenmesinin bölgedeki vatandaşlara büyük sorunlar getireceğine dikkat çekerek, "İmar planına işlendi güzel de daha önce Narlı Bahçe'de, Çömlekçi'de Kentsel Dönüşüm için 10 yıl bekledi. Burada ki vatandaşlar ne dairelerini satabildiler, ne oramı yaptılar. Her an yıkılabileceği düşüncesiyle çalışma yapamadılar. Burada imar planına işlenerek, yine yaşayan arkadaşlar Kemerkaya ve Değirmendere'de ki dükkanların sahipleri.. Belki 10 yıl sürece belki 3 yıl sürecek. Yapılmayacaksa bu vatandaşlar her hangi bir teminat gösteremeycekler. Kendi mülklerinde kiracı gibi duracaklar. Bu konuda imar planından kaldırılmasını teklif ediyorum. Bu mağduriyetin giderilmesi lazım. Burada ki vatandaşlarımızın derdi bizi de ilgilendirmesi lazım" diye konuştu. 

ÇÖMLEKÇİ İLE ÇÖZEBİLİRSEK PLANDAN KALKAR

Başkan Genç ise, "Bu husus, Narlı Bahçe gibi değerlendirmeyelim. Orada proje hayata geçemeyeceği için meclis kararıyla dönüşümden çıkardık. Burada böyle bir durum söz konusu değil. Burada söz konusu olan Çömlekçi ile bu işi çözebiliyorsak, plandan kalkar. Plan ile ilgili kısmından önce güzergahla ilgili kısmı Karayolları tarafından çalışılıyor. Narlıbahçe gibi bir sıkıntıya düşmeyeceğiz" inşallah" dedi. 

SİYASETTE EĞRİYE DE DOĞRUYADA YANLIŞADA.. 

Başkan Genç, Reşadiye Kavşağı ile ilgili de konuşarak, "Siyaseti eğriyi de doğruyu da yanlışı da ortaya koyan anlayışı bugüne kadar savundum. Yanlış yapıyorsak, yanlış yaptık diyebilmeliyiz. Reşadiye Kavşağında ki viyadüğü göreve geldiğim andan itibaren bu platformlarda da aleni platformlarda eleştirdim. Bunu bakanımıza da paylaştım. Yeniden o toplantıda gündeme geldi. Sağ olsun Murat Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Aynı çekinceme o da iştirak etti. Bakanımızda bu itirazımızı, orada ki kötü görüntüyü gördü. Ona izah ettik, o konuda adım atılacak. Aynı düşünceye sahip olduğunuz için, itiraz ettiğimiz hususlar konusunda burada iktidarı muhalefetiyle beraber benim gündeme getirdiğmi hususlarda hep beraber hareket ettiğimiz için bundan dolayı mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum" dedi.