61SAAT HABER SERVİSİ - Bakan Karaismailoğlu’nun Trabzon - Erzincan Demiryolu ile ilgili yaptığı açıklamalara değinen Zorlu, “Sonuçta demiryolu konusunda inşallah maşallahla beraber net bir çözüm yok. Rize’de olmayacağını da söylemiyor. “Hiç bir şekilde yapmayacağım etmeyeceğim” de söylemiyor. “Yapacağım” da demiyor.Hiç bir şey yapmadı. Ulaştırma bakanısın. Trabzonlusun. Bunu açıklaman gerekir. Basının karşısına çıktın 2 tane soru aldın ve apar topar kaçırdılar. Basın toplantısını yapıyorsun AK Parti’de yapıyorsun. Valilikte neden yapmıyorsun? Devlet adamısın” dedi. 


ÇÖMLEKÇİ - PAZARKAPI ARASI 3. TÜNEL
Bakan Karaismailoğlu’nun sahil trafiğini rahatlatmak için Çömlekçi’den, Pazarkapı’ya yapılması düşünülen 3. Tünel Projesi için “Tartışılabilir, dinlenebilir” ifadelerini hatırlatıldığında ise Zorlu, “Ne bizi ne de STK’lara haber verilmedi. Bu seni yüceltirdi. Bizde konuştuk. Sorunları söyledik. Şehrin güzelliği için bunları söylüyoruz. Olmayacağını biliyorduk. Bizi dinlemeyeceklerini biliyorduk. 

Proje İmar Planlarına işlenmedi. Yani Ortahisar Belediye Meclisinde, kazara karayolları bizden düzenleme istediği için haberimiz oldu. 
Aslında imar komisyonunda kabul ettiler. Ama o akşam ne düşündüyse muhalefet tepki koyacak diye sabah aradılar.  Dediler ki “kısmına iade ediyoruz” 
“Niye iade ediyoruz” diyince,  “Karayolları bunu bir şekilde halledecek” denildi. 

15 - 20 METRE TÜNEL AĞZI

Ertesi gün tepkimizi koyduk. Hatta belediye başkanı sakıncalarını dile getirdi. 
İlk projeye bakıldığında ki o projeyi okuyan her teknik adam görür uçan yol gidiyordu. Sonra büyükşehirde gündeme gelince hemzemin geçidi dediler. Alttan yol gidecek denildi. 
Orada yapılacak imalatta 15 - 20 metre tünel ağzı açılacak. Bu şehre yapılacak en büyük ihanetlerden biridir. Tünel ağzını dikine dönecek. Ne görsellik kaldı ne ulaşım kaldı.  

KAMULAŞTIRMA BEDELLERİ SON DERECE FAZLA
Dünyanın kamulaştırması yapılıyor. Kamulaştırma bedelleri son derece fazla. Bunların altından bu ülke nasıl kalkacak. Birde görselliği yok. Sadece liman kavşağını kapatmamak ve başka çözüm bulmamak için bu yapılıyor. Bakana bizde söylerdik başka çözemler sunardık. 

DOĞRUYU BULALIM, BERABER YAPALIM
Biz istiyoruz beraber ortak kararlar alalım. Meclistede konuşalım tartışalım. Doğruyu bulalım, beraber yapalım”dedi.