61SAAT HABER SERVİSİ

Türkiye’de etkili olan soğuk hava dalgını Trabzon’da fırtınayla birlikte geldi.

Bu akşam saatlerinde etkili olan fırtına nedeniyle Trabzon’un Ortahisar ilçesi İnönü Mahallesi’nde İlk Adım Sokak’ta büyük panik yaşandı.

Apartmanının çatısının bir kısmının rüzgar nedeniyle uçup 2 araç üzerine düştüğünü gören vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Servisi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine bildirdi.

Olay yerine hareket eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Personelleri çatının diğer kısımlarının uçmaması için tehlikeli parçaları çivi ile çakıp halat ile bağladı.

Araç içerisinde kimsenin olmaması olası can kaybının önüne geçerken maddi araçlar büyük çaplı maddi hazar meydana geldi.

ONLAR YANGIN İHBARI YAPILDI, OF'TAKİ YANGIN HIZLA BÜYÜDÜ

Trabzon’un Of ilçesinde de dün gündüz saatlerinde başlayan örtü yangına ormana sıçrayarak hızla büyüdü.

Akşam saatlerinde ise etkili olan fırtınanın ardından Akçaabat, Vakfıkebir ve Of ilçelerinden toplamda 35 yerden yangın ihbarı yapıldı.

Tüm ihbarları değerlendirmeye alan büyükşehir belediyesi itfaiye ekipleri, orman şefliği ekipleri ile AFAD seferber oldu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Mehmet Olcay Bal koordinasyonunda 55 ekip araçlarıyla birlikte ormanlık alanlarda, açık alanlarda, araçta, bacada ve trafoda çıkan yangınlarla başarıyla mücadele etti. 

TRABZON'DA NE KADAR YANGIN OLUYOR?

Trabzon genelinde bugün olan itfai olaylar ;
Orman Yangını : 16
Ot Yangını : 10
Ev Yangını : 3 
Baca Yangını : 3
Kuru Atık Yangını : 2
Trafo Yangını : 1
Araç Yangını : 1 
Çatı Uçması : 1 olmak üzere toplam 37 olaya müdahale etti.

2021 Ocak Ayında Trabzon genelindeki İtfai Olaylar :
Yangın : 516, Kaza : 24, Kurtarma : 78 olmak üzere toplam 618 olaya müdahale edildi.

2020 Yılı içinde Trabzon genelindeki İtfai olaylar :
Yangın : 1854
Trafik Kazası : 165
Kurtarma : 957
Asansörde Mahsur Kalma : 122 olmak üzere toplam 3098 İtfai olaya müdahale edildi.

2019 yılı Trabzon geneli yangın istatistiğine göre 2020 yılında yangınlar % 11, Trafik Kazaları % 44, Kurtarma % 54, Asönsörde Mahsur Kalma % 28 artış gösterdi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı son zamanlarda yaptığı çalışmalarla dikaktleri üzerine çekmeyi başardı.