ORDU (AA) - Ordu'da önceki günlerde etkili olan kar yağışı ve soğuk havanın fındığa zarar verip vermediğinin tespitine başlandı.

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu'da son bir haftadır kar yağışının etkili olduğunu belirtti.

Yaşanan soğuk hava sonrası bölgenin en önemli tarım ürünlerinin başında gelen fındıkta hasar tespitine başlandığını ifade eden Yılmaz, "Ekiplerimiz sahada don hasarının çalışmalarını yapıyor. İlçe müdürlüklerimiz yetkilileri tarafından kurulan ekiplerle yürütülen çalışmanın sonucunu yakında kamuoyuyla paylaşılacak" dedi.

Yılmaz, çalışmaların çok titiz yürütüldüğünü vurgulayarak, "Kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına bu çalışmamızı çok hassas yürütüyoruz. Temennimiz gerçek sonucu ortaya çıkarmak" diye konuştu.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz'de kar yağışının en çok Ordu'da etkili olduğunu belirterek, "Haliyle en çok zararın Ordu'da olduğunu tahmin ediyoruz" değerlendirmesini yaptı.

TZOB'un, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileriyle çalışma içerisinde olduğunu belirten Soydan, "Bizim ilk tespitimize göre 500 ile 700 rakımda kısmi, 700 rakımın üzerindeki yerlerde ise ciddi hasar olduğu yönünde. Sahil kesiminde ise hasar hiç yok. Üreticilerimizden gelen ilk bilgiler bu aşamada ancak resmi rapor, yapılacak hasar tespitinden sonra ortaya çıkacak" ifadelerini kullandı.

Ön çalışma niteliğinde olan hasar tespiti için ekiplerin sahada olduğunu anlatan Soydan, "Gün geçtikçe zararın boyutu kendini gösterecektir. Üreticilerimiz tereddüt etmesin, gerekli çalışmaları yapıyoruz" dedi.

Soydan, zirai don konusunda taraf olmayacaklarını, tüm çıplaklığıyla doğru bilgileri kamuoyuyla paylaşacaklarını kaydetti.