61SAAT SPOR SERVİSİ

Trabzonspor’da Uğurcan Çakır Futbol Koordinasyon Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenledi. 

MİLLİ TAKIM MESAJI

Uğurcan Çakır, “Yeni bir takımız çok oyuncumuz gitti, pandemiden dolayı hazırlık kampımız kısa sürdü. Takımın adaptasyonu bunlar zor işler. Buraya alınan oyuncular kaliteli karakterli oyuncular hepsiyle birlikte uyum için daha çok çalışıp takımı hak ettiği yerlere getirmek istiyoruz. Ekim ayından Mayıs’ı konuşmak doğru olmaz. Kötü başladığımız biliniyor, herkese güveniyor iyi bir takım olduğumuza inanıyorum. Takım olarak birlikte çalışarak iyi yerlere gelmek istiyoruz. Amacım Milli takım kalesini korumak o mutluluğa erişmek benim için çok önemli, oynamak için elimden geleni yapıyorum. oraya çağrılmakta benim için büyük onur."

TAKIM PERFORMANSI DÜŞÜNCE BANA DA YANSIYOR

Şenol hoca 1112 dakika gol yememişti, hocamız doğru kararı veriyor. Hocamız kim daha doğruysa onu oynatmaya çalışıyor. Ne yapacağını bilme açısından etken oluyor. Önceki blok önemli, ne kadar çok oynarsanız alışıyorsanız ancak şartlar bunu gerektiriyorsa böyle bir durum oluşuyor. Başarı ve başarısızlık takım oyunlarında beraber oluyor, çalışmam gereken yönlerimi biliyorum, takımın performansı düşünce bana da yansıyor ona göre çalışmalar yapıyorum. Takıma en çok yardımı vermeye çalışıyorum, inşallah eski performansımıza döneriz. 

FENERBAHÇE MAÇLARI BU CAMİA İÇİN...

Fenerbahçe maçları bu camia için önemli maçlar yeni gelen arkadaşlara da aktarmaya çalışıyoruz. Oradan bir galibiyetle ayrılıp çıkışımızı başlatmak istiyoruz. Yeni arkadaşlarıımıza da bu maçın büyüklüğünü anlatmaya çalışıyorum. İnşallah galibiyetle ayrılır. 

HOCANIN TAKTİK BİLGİSİNE İNANIYORUM

Milli takım olarak Rusya’da oynadığımız maç seyirciliydi, o gürültü bile sizi motive ediyor. Konsantrasyonunuzu sağlamaya çalışyorsunuz hele ki yerli oyuncular için itici bir güç, inşallah pandemi geçer taraftarlarımız biizimle olur. Trabzonspor gibi taraftarlarıyla bilinen bir camia için zor durum alışamadık. Eddie hoca gerçekten iyi bir insan taktiği bilgisi olduğunu düşünüyor inanıyorum. Beni çağırıyor konuşuyor, hoca değişikliği ile ilgili bir şey söylemem olmaz. Bu durumu nasıl tersine çevireceğimize bakacağız. Adaptasyon süreci sancılı geçiyor, daha çok önümüzde maçlar var. En kısa sürede toparlayıp özüne döndüreceğiz.

EN DEĞERLİ OLMAK GURUR VERİYOR

Sadece Altay için değil, milli takım için önemli bir durum, kıyaslanma konusu değil olay. Ben kendi performansımı nasıl geliştirebilirim, bunun düşüncesindeyim. En değerli olmak bana gerçekten gurur ve motivasyon kaynağı oluyor. İnşallah değeri korur ve arttırarak devam ederim. Baba olmak güzel bir duygu, sahaya çıktım mı aklıma gelmiyor. Çocuğu maçtan sonra düşünüyorum. 

TARAFTARSIZ OLMAK BAŞ SORUNDU

Geçen sene gerçekten takım haliyle çok iyi performans sergiledik . Her maça 1-0 önde başlıyor diye çıkıyorduk. Pandemi arası gerçekten çok uzundu, kendimizi çok iyi hazırlayamadık. Taraftarsız olması bence en büyük etken, Başakşehir’in iyi bir kitlesi yok onlara büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. Taraftarsız olması baş sorundu. Yeni gelen oyuncular var kaliteli oyuncular olduklarına inanıyorum. Takım kaptanı olarak en hızlı şekilde adapte olmalarını sağlamaya çalışıyorum. Kalitelerine güveniyorlar ki Trabzonspor gibi bir camiaya geldiler. Şampiyonluk için mücadele edeceğiz, Trabzonspor her maçı kazanmak için sahaya çıkıyor. İnşallah öyle olacak.

AVRUPA'DA OYNAMAYI...

Doğrucu olmak gerekirse en önemli düşüncem transfer olmadı bu sezon için. Avrupa’da oynamayı cani gönülden istiyorum. Karşıladıkları takdirde gerçekleşirdi, başkana bıraktım. Kafanız karışıyor ister istemez, bu şansları bana Trabzonspor sağladı. Biz bir gün ülkemi temsil isterim ama benim için 1. planda değildi, onun içinde çalışacağım inşallah bu da böyle gerçekleşir.