TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Zorluoğlu, mesajında, alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Peygamberin doğduğu günde Mevlit Kandili'ni idrak etmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Barış dini İslam'ı müjdeleyen ve yaratılmışların en hayırlısı olan Peygamberin, güzel ahlakı, engin hoşgörüsü, adaleti, merhameti ve mütevazılığıyla bütün insanlığa kucak açan örnek bir şahsiyet olduğunu aktaran Zorluoğlu, şunları kaydetti:

"Onun yaşayışı, hadisi şerifleri, sünneti sayesinde insanlığın önünde aydınlık bir devir başlamıştır. Bu bakımdan Mevlit Kandili, Peygamberimizin yaşayışını, hadisi şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır. Onun örnek hayatı her Müslüman için alınması gereken derslerle doludur. Kendimizi sevgililer sevgilisi Peygamberimizin güzel ahlakıyla donatmak birinci önceliğimiz olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin Mevlid Kandili'ni tebrik ediyor yüce Rabbimin rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, dualarımızın kabul olduğu bu mübarek gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını yürekten diliyorum."