İspanya'da 1. ve 2. lig kulüplerinin bağlı olduğu La Liga kurumunun, İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) dünyada tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine destek olması amacıyla anlaştığı 100'den fazla sosyal medya fenomeni (influencer) La Liga'nın davetlisi olarak Madrid'e davet edildi.

Dünyanın farklı yerlerinde tanınmış bir restoran zincirinin sahibi olan ve 27 milyon takipçisiyle sosyal medya fenomeni olarak bilinen şef Burak Özdemir (CZN Burak), davetli geldiği Madrid'e açıklamalarda bulundu.

Real Madrid'in 560 gün sonra geri döndüğü Santiago Bernabeu Stadı'nda Celta Vigo'ya karşı oynadığı maç öncesinde sorularımızı yanıtlayan Özdemir, La Liga ile sürekli temasta olduğunu, İspanya'ya 4. kez geldiğini söyledi.

CZN Burak Cristiano Ronaldo'nun teklifini açıkladı: Bana ısrar etti

Türk şef, La Liga ile olan ilişkisini "Gıda evrensel olduğu için futbol da evrensel. La Liga bana ulaştığında 'Burak sen yaptığın yemeklerle dünyanın dört bir tarafına Türk mutfağını tanıtıyorsun. Biz de İspanyollar olarak futbolla ünlüyüz, futbolu çok seviyoruz. Bu ikisini birleştirelim, ortak projeler yapalım.' dediler." diyerek anlattı.

CZN Burak Cristiano Ronaldo'nun teklifini açıkladı: Bana ısrar etti

Özdemir, Madrid'de bu kentin takımlarından Atletico Madrid, Real Madrid ve Getafe'yi ziyaret ettiğini belirten, "Buradaki insanların gerçekten ülkemizi sevdiklerini, Türklere ve kültürümüze aşina olduklarını gördüm." dedi.

"Atletico Madrid'in stadının açılışının 4. yılı kutlaması dolayısıyla çok büyük bir kek yaptık" diyen Özdemir "Ayrıca Atletico Madrid oyuncularına dolma yaptım. Real Madrid'e de davet edildik ve özel futbolcularıyla beraber yemek yedik." ifadelerini kullandı.

CZN Burak Cristiano Ronaldo'nun teklifini açıkladı: Bana ısrar etti

Özdemir "Real Madrid'in kaptanı Marcelo çok yakın arkadaşım. Onunla beraber, evinde kebap yaptık. O da çok mutlu oldu, çok sevindi. Bu profesyonel bir çalışma ama gelir sağlamadığım bir iş. Karşılıklı iş birliği yapıyoruz." dedi.

Futbol gibi gıdanın da evrensel bir dil olduğunu ve herkese hitap ettiğini kaydeden Özdemir, "Burada ülkemi temsil etmek gerçekten çok güzel. İnsanlardan hiç beklemediğim kadar çok yoğun bir talep alıyorum." dedi.

CZN Burak Cristiano Ronaldo'nun teklifini açıkladı: Bana ısrar etti

"Ülkemizi ne kadar çok sevdiklerini ve beni takip ettiklerini, restoranlarımı ziyaret ettiklerini söylüyorlar" diyen Özdemir "Bu da bir Türk olarak benim için ayrı bir gurur oluyor. Elimden ne gelirse yapmaya devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

Özdemir, sokakta yürürken kendisine sevgi ve ilgi gösterip, birlikte fotoğraf çektirmek isteyen hayranlarıyla ilgili yöneltilen bir soruya ise "İnsanların sevgisini kazanmak, buradan gelecek maddi bir iş birliğinden benim için daha önemli. O yüzden buradaki insanların kalplerinde bir yer edinebiliyorsam bir Türk olarak benden mutlusu yok demektir." cevabını verdi.

CZN Burak Cristiano Ronaldo'nun teklifini açıkladı: Bana ısrar etti

La Liga dışındaki liglerle herhangi bir iş birliği yapmadığını ancak İngiltere'nin Manchester United Kulübü ile görüştüğünü de Özdemir vurguladı.

Özdemir, "Cristiano Ronaldo abi benim arkadaşım. Kendisiyle Dubai'deki restoranıma geldiğinde tanıştık." ifadelerini kullandı.

CZN Burak Cristiano Ronaldo'nun teklifini açıkladı: Bana ısrar etti

Ronaldo'nun teklifinden bahseden Özdemir "Bana o ısrar etti. 'Burak İngiltere'ye gel.' dedi. Görüşme içerisindeyiz. İnşallah yakında orada da bizi görebilirsiniz." açıklamasında bulundu.

CZN Burak Cristiano Ronaldo'nun teklifini açıkladı: Bana ısrar ettiCZN Burak Cristiano Ronaldo'nun teklifini açıkladı: Bana ısrar etti