ORDU (AA) - Ordu'da, İŞKUR tarafından Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında bin 800 kişinin istihdam edileceği bildirildi.

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, İŞKUR'un söz konusu programı ile kentte yaşayan bin 800 kişinin istihdam edileceğini belirtti.

Programla çeşitli kurumlara süreli işçi alımı yapılacağını ve işe yerleştirileceklerin başvuru sayısının belirlenen sayıdan fazla olması durumunda kura ile belirleneceğini aktaran Gündoğdu, şunları kaydetti:

"24 Nisan 2018'de başlayacak başvurular 28 Nisan 2018 tarihine kadar sürecek. İstihdam edilecek hemşehrilerimizin büyük bölümü belediyelerde değerlendirilecek. Proje kapsamında istihdam edilecek olanlar belediyelerin yanı sıra Orman İşletme Müdürlüğü, Valilik, Ordu Üniversitesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Arıcılık Enstitüsü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Milli Parklar Müdürlüğü ve müftülükler bünyesinde çalışacaklar."

Gündoğdu, başvuru sürecinin ardından istihdam edilecek kişilerin belirleneceğini belirterek, "14 Mayıs 2018'de işbaşı yapılacak. 6 ay boyunca sürecek bu proje Ordu ekonomisine yaklaşık 27 milyon liralık bir katkı sağlayacak." ifadesini kullandı.