Tırnakların hijyenik, güzel ve çekici görünmesi özellikle kadınların genel estetiği için tamamlayıcı niteliktedir. Tırnak bakımının son ayağını ise oje seti oluşturur. Kadınlar ucuz oje seçimi yaparken maliyet, mevsim, sezonun modası, giyilecek kıyafet gibi kriterlere uygun davranmayı tercih ederler. Sezonun moda renkleri ucuz oje seçiminde önemli bir faktör olabilir. Ya da bahar ayları ile yazın ojelerimizi daha canlı renklerden seçmek isterken soğuk mevsimler ile sonbaharda daha pastel ojeler tercih edilebilir. Hangi ojeyi kullanacağımıza karar verirken fiyat faktörü de belirleyici olur. Ama bu kriterlerin yanında öyle bir unsur var ki, seçtiğiniz oje hangi kalitede ve hangi fiyat aralığında olursa olsun ten renginize uymazsa ellerinizin estetik görünmesi mümkün değildir. Şişesinde büyüleyici gözüken, hatta başkaları sürdüğünde hayran kaldığımız ojeler ten rengimizle uyumlu olmayabilir. Yani her oje şişede durduğu gibi durmaz. Bunun için önce hangi ten rengine hangi ojelerin gideceğine bakmak gerekir.  

Beyza Tenliler İçin Oje Seçimi

Teni açık renk olan kadınlar soluk renkler dışında hemen hemen her rengi kullanabilirler. Tabii bu seçimde mevsime uygunluk ve seçtiğiniz kıyafet de önemlidir. Eğer teniniz çok açık renkse çok pastel renkler ile fazla açık ve flu renkler tırnaklarınızı ölü gösterecektir. Siyah, kırmızı gibi koyu renkler ise ilginin tırnaklarınızda yoğunlaşmasını sağlar. Turuncu, mavi, yeşil gibi aykırı renkler beyaz tenli kadınlarda canlı bir hava yaratacak ve yazın rahatlıkla tırnaklarınıza uygulanacak oje renklerindendir. Canlı renk ojeler için Sosyetik Avm’de yer alan Gabrini Neon Nail Polish ojelere göz atabilirsiniz. Açık tenli kadınlara en çok pembe, nar çiçeği gibi kırmızı tonlar yakışır. Sarı tonlar ise açık tenliler de çok da iyi durmaz. 

Buğday Tenliler İçin Oje Seçimi

Buğday tenliler ellerini daha canlı göstermek için kırmızının her tonunu kullanabilirler. Daha pastel bir görünüm elde etmek için ise şeftali tonları ve bakır rengi iyi bir seçim olur. Sarı tonları teninizi daha da solgun göstereceği için kaçınılması gereken renklerdendir. Ama nude renkler buğday tenli kadınlara çok yakışır. Nude renk ojelerin en güzel tonları için Gabrini Nude Matte Nailpolish 10’lu setlerini deneyin. 

Esmer Tenliler İçin Oje Seçimi

Yazın bronzlaşan tüm hanımlar ve esmerler iyi bilirler ki koyu tenler için oje seçimi yapmak son derece zordur. Çünkü koyu tenlilerde açık renk ojeler fazla patlar, koyu renk ojeler teni daha da esmer gösterir, pastel renkler ise kaybolup gider. Dolayısıyla esmerler oje seçiminde çok zorlanırlar. Kahverenginin her tonu, koyu tenli ellerde çok asil gözükür. Ayrıca metalik renkler ile bakır tonları da tırnakların canlı gözükmesini sağlar. Her tırnağa estetik ve çekicilik katan kırmızılar ise esmer tenliler de son derece çarpıcı olur. Sedefli ve ışıltılı ojelerin de esmer kadınların teniyle harika bir kontrast oluşturacağını unutmayın. Işıltılı ve parlak tırnaklar için https://www.sosyetikavm.com/ web sitesindeki tırnak bakımı kategorisinde yer alan Estella Brilliant Nailpolish Oje serisini deneyebilirsiniz. French ise tüm ten renklerine çok yakışan, zahmetli ama şık bir çözümdür.