İBRAHİM USTA’NIN GÜNAHI NEYDİ!

Fenerbahçe-Antalya maçında Antalyalı Diego’nun eline top çarptığı gerekçesi ile Kadıköy’de maçı izleyen koyu Fenerbahçeli Milli Takımlar Sorumlusu Selim Soydan ayağa fırlamış ve ‘bu pozisyona penaltı’ der gibi isyan etmişti.
Şimdi gelelim asıl konuya. İbrahim Usta, TFF Başkanı Yıldırım Demirören döneminde başkanvekiliydi. 2015 yılında Trabzon’da oynanan ve 2-2 biten Trabzonspor-Gaziantep maçından sonra dönemin başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun emri ile hakem Çağatay Şahan 4,5 saat hakem odasında rehin alınmıştı. Koyu Trabzonsporlu olduğu için İbrahim Usta’da, hakem odasının kapılarını tekmelemiş, Usta’nın başkanvekilliği de elinden alınmıştı. Bunu bizzat Demirören istemişti.
Soralım şimdi kamuoyuna, bu durumda Selim Soydan’ın da görevinden el çektirilmesi gerekmez miydi? Neymiş Fenerbahçeli olduğu için Soydan’ın yaptığı hareket normal karşılanmalıymış.  O zaman İbrahim Usta’nın da yaptığı gayet normal karşılanmalıydı. O da koyu Trabzonsporludur. Kulübünün hakkını aramaya çalıştı! Suç mu işlemiş oldu?
Selim Soydan’ın yaptığı hareket TFF Başkanı Nihat Özdemir’e sorulduğunda yaptığı açıklama çok garipti: “Söylenecek bir şey yok. yolumuza devam ediyoruz” Gel de gülme, gel de sinirlenme! İbrahim Usta’nın günahı neydi diye insanın sorası geliyor. Yanılıyor muyum?

AYKUT KOCAMAN TRABZON FORMASI GİYER MİYDİ?

Hiç şüphesiz ki, Hami Mandıralı Trabzonspor’un efsanesidir. Fenerbahçe eşofmanlarını giyinip halı sahada maç yapması doğru mudur, değil midir bunu kamuoyunun takdirine bırakalım ve biz bir durum tespiti yapalım.
Ogün Temizkanoğlu Trabzonspor kaptanlığını yapmıştır. Sonradan Fenerbahçe’ye transfer olmuştur, Fenerbahçe’nin de takım kaptanlığını yapmıştır. K.Şenol, o da eski Trabzonludur. Ogün gibi sonradan Fenerbahçe’ye gitmiştir. 
Hami Mandıralı’ya gelince. O Trabzonspor’da efsaneleşmiştir ve Trabzonspor’dan başka büyük bir takımın formasını hiç giymemiştir. NOKTA
Burada sorulacak olan asıl soru şudur? Fenerbahçe ile özdeşleşen Aykut Kocaman, Trabzonspor forması giyinip halı sahada maç yapar mıydı, yapmaz mıydı?  Bence asla yapmaz dı?
Hami Mandıralı konuyla ilgili yaptığı açıklamada kısaca şunları söylemişti:
“ESKİ ARKADAŞLARIM OGÜN VE ŞENOL BENİ MİSAFİR OLARAK DAVET ETTİ. DOSTANE BİR HALI SAHA MAÇI YAPTIK. ONLARIN TESİSLERİNDE OLDUĞU İÇİN VE BAŞKA EŞOFMAN OLMADIĞI İÇİN O EŞOFMANI VERDİLER. BİZDE NEZAKETEN GİYİNİP TOP OYNADIK. GİYMİYORUM, BEN OYNAMIYORUM MU DESEYDİM? ONLARDA BİZİM TESİSLERİMİZE GELSELER, FENERBAHÇE FORMASI MI GİYECEKLER”
Takdir sizin.

ONAZİ AKLINI BAŞINA TOPLADI!..

Geçtiğimiz hafta Onazi İtalyan basınına demeç vermiş ve bizleri hayal kırıklığına uğratmıştı. Kısaca ne demişti Onazı, hatırlayalım: 
 “Trabzonspor’da ciddi bir sakatlık dönemi yaşadım ama şu anda iyiyim. Bunları geride bıraktım ve artık önüme bakıyorum. Hedefim, 8 aylık sakatlık sürecinin ardından yeniden en iyi formumu yakalamak istiyorum. Bu noktada kulübüme bana sağladığı her türlü imkan için teşekkür ediyorum. Şimdi sahada elimden gelenin en iyisini yaparak borcumu ödeme zamanı geldi. Önümüzdeki yıllarda Lazio’ya geri dönmeyi kesinlikle isterim.  Lazio’ya daha olgun ve taktiksel açıdan güçlü bir şekilde dönmeyi arzuluyorum” demişti.
Bizde Onazi’ye yaptığı açıklamalarından dolayı ayıp ettiğini söylemiştik ve bu 8 aylık sakatlık sürecinde Trabzonspor’un kendisini baktığını, en önemli doktorlara ameliyat ettirdiğini, bu süreçte parasını da tıkır tıkır aldığını ifade etmiştik.
Onazi yaptığı açıklamanın yanlış olduğunu anlamış olacak ki, önceki gün kendi kendini tekzip etmek zorunda kaldı. Söylemlerinin yanlış anlaşıldığını belirtti.
Peki ne dedi Onazi: 
“TÜRKİYE BENİM İKİNCİ EVİM. TRABZONSPOR İSE BENİM AİLEMDİR. HERHANGİ BİR TAKIMA TRANSFER OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM. ÇÜNKÜ BAŞARMAK İÇİN BURADAYIM. HEPİMİZ TRABZONSPOR İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ. TEŞEKKÜR EDİYORUM VE HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM” 
İşte Onazi’nin yapması gereken doğru açıklama budur. Neyse ki, Onazi yanlış yoldan döndü ve aklını da başına toplamış oldu.

ESKİDEN İMZAYI ÖNCE TAKIM KAPLANLARI ATARDI!.

Trabzonspor’da şu sıralar gündem iyileştirmeler ve uzatılan sözleşmeler... Uğurcan Çakır, Hüseyin Türkmen ve Abdülkadir Parmak sözleşmelerini uzatıp, iyileştirmelerini aldılar. Gerçi ben bu işe karşıyım. Şöyle ki, sezon devam ederken bu işlerin yapılması doğru değil. Bu işlerin zamanı sezon başıdır, ya da devre arasıdır. 
Neyse, Trabzonspor’da eskiden, önce takım kaptanları sözleşmelere imza atardı ve arkasından da diğer futbolcular gelirdi. Durum şimdilerde değişti. Örneğin, Takım kaptanı Sosa halen kendisine sunulan yeni sözleşmeye imza atmadı. Yani her konuda takıma örnek olan Sosa şu saat itibariyle bu konuda örnek olmadı. Trabzonlu gençler imzalarını teker teker attılar. Yani devran değişti arkadaşlar… 
Hami Mandıralı’dan örnek vereyim. Hami her defasında boş mukaveleye imza atardı, rakam bile yazılmazdı sözleşmesine... Geride kalanlarda Hami ağabeylerini örnek alıp, teker teker imzalardılar. 

STURRİDGE RÜZGARI ESMEYE BAŞLADI.

Çaykur Rizespor maçında Sturridge oyuna girer girmez müthiş işlere imza attı. Klas ve yıldız bir futbolcu olduğunu hatırlattı herkese.
Rizespor maçında Sörloth’a attırdığı gol inanılmaz güzeldi, Sturridge’nin bir şutu da direkten döndü. Müthiş bir şuttu… Neyse, Sturridge belli oldu ki Trabzonspor’a büyük katkılar verecek, inanılmaz güzel işler yapacak ve Trabzonspor taraftarlarını da heyecanlandıracak.
Demem şu ki, Sturridge tam kapasiteye ulaştığında bordo-mavili takımı ayağa kaldıracak isimlerin başında olacak. 
Düşünsenize, Ekuban ve Abdülkadir Ömür’de döndüğünde Trabzonspor bu ligde şampiyonluğun en güçlü adayı olacaktır. Ben böyle görüyorum. Sturridge rüzgarı esmeye başladığına göre, bayraklar sandıktan çıksın diyorum.