Bordo Mavililer 2 avans verdi maçta, Galatasaray’la beraberliğe razı oldu.

Ligin dördüncü haftasında ki ilk derbisinde Trabzonspor kendi sahasında Galatasaray'ı konuk etti. Rakibi karşısına mutlak galibiyet parolası ile çıkan bordo mavililer, alacağı 3 puanla zirvedeki yerini koruyarak sağlama almak amacında idi. Trabzonspor 3 maç 9 puanla fırtına gibi başladığı lige çok fazla sakatlıklar yaşandığı bir dönemde ilaç gibi gelen milli ara ile biraz soluk aldı. Bu arada Sakat oyunculardan bazıları döndü, bazılarının tedavi süreçleri devem ediyor. Milli takımlardan dönen oyuncular takılmalarında iyi performanslar sergileyerek fiziksel olarak yorgun dönseler son derece moralli oldukları gözledik. 

Galatasaray ise şampiyonluğu geçen sene 1 golle kaçırmış 12 maçtır yenilmeyen bir takım. Bu yıl gençleşmiş bir kadrosu var ve belli ki uzun vadeli planlar yapmışlar. Yaptıkları transferler uzun yıllar takıma hizmet edecek ve bir sonraki satışından kulübe kar getirecek oyuncular seçilmiş. Karşılaşma öncesi tüm otoriteler tarafından maçın favorisi Trabzonspor gösteriliyordu. Bu Fatih Terim ve Galatasaray acısından bir avantajdı. Üzerlerindeki Baskı Trabzonspor’a göre daha az karşılaşmaya başladılar. Adı üstünde bu bir Derbi maçı ve hiç bir maç oynanamadan kazanılmaz… 

Karşılaşamaya saha seyirci avantajı ile başlayan maçın favorisi Trabzonspor rakibine eski mahalle maçalarında olan iki gol avantajını elleriyle vererek başladı. Yapılan basit hatalarda sonrası Galatasaray Emre bulduğu iki gol Akyazı da buz gibi bir hava estirdi. Trabzonspor’da bu hataların faturasını Teknik Direktör Abdullah Avcı, aldığı her topu pas atmak yerine ayağında tutarak kaptıran Abdulkadir Ömür ile sol kanadı yol gecen hanına çevirten İsmail Kayabaşı’na kesti. Avcı Abdülkadir'in yerine Yusuf, İsmail'in yerine de Trondsen saha ya sürdü. Yapılan değişikliklerden sonra Trabzonspor oyuna biraz daha ortak odu. 40. Dakikada ceza sahasına gönderilen ortada Bakasetas topu kafayla indirdi Cornelius topu Galatasaray ağlarına gönderdi ve takımını umutlandıran golü attı. Bu gol Trabzonspor’u yeniden maça ortak etti ve kâbustan uyandırdı. Bu karşılıklı gollerle karşılaşmanın İlk devresinde Galatasaray’ın 2-1'lik üstünlüğü ile tamamlandı.

Bu karşılaşmada futbol sahalarında ender rastlanan ve tasvip etmediğimiz bir olayda yaşandı.

Müsabakanın 33. dakikasında Bordo Mavililer kalesinde gördüğü goller ile 2-0 geriye düşmesinin ardından bir Trabzonspor taraftarı Galatasaray kalesinin arakasından sahaya girdi. Sahada Abdulkadir Ömür’e doğru yönelen taraftar üzerinde Trabzonspor formasını çıkararak Abdülkadir Ömür'e vermek istedi. Daha sonra güvelik görevlileri taraftarı yakalayarak sahadan çıkarttılar. Bu olaydan sonrada iyice morali bozulan Abdulkadir Ömür kenara alındı. Oyundan çıkan Abdülkadir Ömür, gözyaşlarını tutamadı. Onu böyle görmekte benim içimi barçalardı. Bence genç oyuncu hazır değildi ve sahada olmamalıydı, sırf yerli rotasyonun kurbanı oldu. Açıkçası bu yaşanan fıkra gibi olayda kim yanlış yaptı ben kestiremedim. Ömür ‘mü , Taraftar ‘mı, Avcı’mı?

Karşılaşmanın ikinci yarısına iştahlı başlayan taraf Trabzonspor’du. Tam bu esnada Trabzonspor’da yeniden bir şok 37. Dakikada giren Trondsen sakatlanarak yerini Stefano Denswil bıraktı. Bu değişikliğin ardından Hamsik ve Nwakaeme yer değişerek oynamaya başladı. Bordo Maviler bu varyasyonun meyvesini 61.dakikada aldı.  Hamsik sol taraftan ceza sahasına girdi çizgide rakibini geçti pasını aktardı Nwakaeme araka direkte boş pozisyonda topu Galatasaray ağlarına göndererek skoru eşitledi. Beraberlik golü sonrası Galatasaray merkezde kalabalık olmanın avantajı ile ikili mücadelede topa sahip olarak bariz pozisyonlar bulduysa da bunları değerlendiremedi. Maçın son bölümünde iki hocada hamlelerini yaptılar. Trabzonspor’da Bakasetas'ın yerine Siopis, Cornelius'un yerine de Koita , Konuk ekipte ise Halil'in yerine Oğulcan, Cicaldau'nun yerine de Taylan oyuna dahil oldu. Bu dakikadan sonra iki takımda maçı kazanmak adına bastırsa da istedikleri galibiyete ulaşamadılar. 

Ne demiştik Derbilerin favorisi olmaz. Sanırsan Fatih Term’in duaları kabul oldu. Maçın hemen başında Trabzonspor’un kendisine armağan ettiği iki gol bu gecenin onun adına piyangosu oldu. Trabzonspor’un iki avans verdiği maçta beraberliği yakalaması gelecek adına umut vericiydi. Yine de Abdullah Avcı’nın oyun planını ve tercihlerini bir gözden geçirme vaktinin geldiğini düşünüyorum. Tek ön liberolu dizilişin atık güven vermediği aşikâr. Eğer şampiyonluk istiyorsak camia olarak daha saha duyulu olmalıyız. Daha sezonun başı oynanacak çok maç kazanılacak çok puan var. Bir sözümde deniz tarafındaki kale arakasındaki taraftarlara… Bir buçuk saat boyunca kendi aranızda kavga ederek takımınıza da büyük zarara veriyorsunuz bu zihniyetteki taraftarlar artık maça gelmesin lütfen...