Çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığı gerekçesiyle eylem yapan aileler, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu ile yemekte bir araya geldi.
Çocuğu kaçırılan Sabri Önalan, "Diyarbakır’daki eylemimizi sonlandırıyoruz, eylemimize Ankara’da devam edeceğiz" dedi.
Çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığı gerekçesiyle Diyarbakır’da eylem yapan aileler, AK Parti Genel Merkezi’nde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu ile yemekte biraraya geldi. Çocuğu kaçırılan Sabri Önalan, yemek sonrası aileler adına yaptığı açıklamada, Diyarbakır’da yüz on beş gündür eylem yaptıklarını belirterek, "Başbakanımızı hem tebrik etmeye hem çocukların getirilmesi için ricada bulunduk. Olumlu geçti" dedi.
Diyarbakır’daki eylemi sonlandırdıklarını ve eyleme Ankara’da devam edeceklerini söyleyen Önalan, Başbakan Davutoğlu’nun ’evladıma ne yaptıysam sizin evlatlarınıza da aynısını yaparım’ ifadesini kullandığını bildirdi. Eyleme Ankara’da devam edeceklerini söyleyen Önalan, çözüm sürecinin hükümet programına alındığını ifade etti. "İnşallah bütün anne ve babaların gözyaşları diner" diyen Önalan, 22 ailenin Ankara’da olduğunu dile getirdi. Önalan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da randevu talep ettiklerini ancak henüz cevabın gelmediğini söyledi.
(İHA)