Trabzonspor, şampiyon olmak istiyorsa daha fazla üretken olması gerekiyor, bordo-mavili takımın A.Kadir Ömür dışında sakat futbolcusu kalmadığına göre eldeki kaliteli malzemenin Ünal Karaman hoca tarafından daha farklı organize hale getirilmesi gerekiyordu. Mazeretsiz… Mikel’in yerine ben Abdülkadir Parmak’ı oynatırdım. Parmak, kaleye dikine gidebilen bir oyuncu iken yedek kulübesinde oturtulması bana göre doğru bir karar değildi.

Neyse, Trabzonspor maça çok donuk başladı. Fakat, 10-20 dakika arasında harika oynadılar ve işte şampiyonluğa oynayan takım böyle olmalı dedik. Ama Trabzonspor’un şöyle bir eksisi var. Öne geçtiklerinde psikolojik olarak geriye yaslanıyorlar ve bu durum panik havası yaratıyor. 21’de Sturridge, Oğuz Yılmaz’a kendi kalesine attırdığı gol tesadüftü. Geri çekilme hastalığı ilk yarıda Trabzonspor’a zor anlarda yaşattı demiştik ya örnek, Mustafa Yumlu’nun net gol olabilecek pozisyonda devreye Uğurcan Çakır’ın girmesi ve kale çizgisinden topu son anda çıkartmasıdır.

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın puan kaybettiği haftada, Trabzonspor’un da eli ayağı birbirine dolaştı, stresten yürüyecek, hatta koşacak dermanları bile yoktu. İşte zaten şampiyonluğa oynamakta böylesine zorlu bir yoldan geçmesini billmektir. Ancak ve ancak bu psikolojiyi yendiğiniz anda şampiyon olabilirsiniz, aksi takdirde Denizlispor maçında olduğu gibi takılırsınız ve bir bakmışsınız ki o sene bunu sene yine olmamış! Ünal Karaman hocadan devam edelim. Sturridge değişikliği doğru değildi, her an skoru değiştirebilecek yetenekleri varken neden kulübeye alındı, anlamış değilim…

Rodellega’nın gecesiydi diyerek devam edelim. Trabzonspor’un en golcü oyuncularındandı. Yazılarımı takip edenler iyi bilirler, gönderilişini hiç onaylamamıştım. Gelinen noktada Rodellega, Trabzonspor’un belki de şampiyonluğunu elinden alan oyuncu oldu, iki gol birden attı ve hepsi de akıl doluydu. Haa, bu arada unutmadan söyleyeyim. Mustafa Yumlu’da harika oynadı. Hiç top sektirmedi. Duyurulur.

Sonuç olarak, Trabzonspor, Denizlispor’a kendi evinde mağlup olarak şampiyonluk yarışında ağır bir yara almıştır. Kimse kusura bakmasın Ünal Karaman hoca da alınan bu kritik mağlubiyetin baş sorumlusudur. Avrupa Ligi’ni hiçe sayan Karaman’ın hedefi süper ligdi. Ama görülüyor ki, süper lig şampiyonluk hedefi de hayal olmak üzere. Nokta.

Son sözümüz Trabzonspor taraftarına olsun. İki gol atan Rodellga’yı neden yuhalıyorsunuz ki, siz yuhaladınız, o sizi alkışladı. Kabahatli olan Rodellega değil ki, O’nu gönderen yönetimdir. Adam, attığı gollere bile sevinmedi. Rodellega herkese ders verdi. Mustafa Yumlu’da aynısını yaptı.