Derler ya Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belli olur. 

Öylesine bir maçtı.

Hafta boyunca yaşananlar karşılaşmanın ne derece zor geçeceğinin göstergesiydi gibi.

Savunmadan forvet hattına tüm sorunlar bir haftaya toplanmış ve üst üste binmişti.

Abdülkadir’i Yusuf’u Fernandes’i ve bence en önemlisi Ekuban’ı… Birer birer kaybettik… Hepsi üzücü ve direkt takımın sistemine etki edecek isimlerdi. Tabi bunlara Sturridge’nin son anda “oynayabilirim” demesi de etkili oldu.

Hepsi birer mazeret olabilir yazılabilir ancak futbolda mazeret üretmeyeceğiz gibi bir tabir de var.  Tüm bu yaşananlara rağmen Trabzonspor'a şöyle bir bakıldığında 3 puanı çantada keklik olarak gördüğü aşikardı.

Bu mücadele için takımın ateşli olduğuna ve maçı istediğine beni inandıramaz. Öylesine kopuk orta saha birbirinden rol çalan isimler... 

Forvette Sörloth'un formsuzluğu ve harcanılan sayısız pozisyon... Abdülkadir Parmak'ın oynayacağı yeri bulamaması, Avdijaj'ın pozisyon hataları Nwakaeme'nin kayıpları... Dedik ya belliydi...

Savunma kurgusunun dağınıklı ve kenar yönetiminin bana göre farklı hamlesi...

Sturridge'nin yerine takımın direnci düşmüşken orta sahaya bir aşı yapılıp her maç oyuna giren Doğan olmaz mıydı? 

Karaman, taktik gereği Sturridge'yi tercih etti, zaten oyundan kopmuş takım ve art arda açıklar veren takım "geliyorum" diyen o golü kalesinde gördü..

Yığınla sakatlığın yaşandığı takımında 15 günlük aranın ardından daha dirençli olmasını beklerdik ancak olmadı. Gençlerbirliği boğulmaktan Trabzonspor'dan aldığı 1 puan sayesinde kurtuldu. Bu bonkörlük sonradan başa bela olmasın. Biz demiyoruız ki "takım her maçı farklı kazansın" ancak sahada ortaya koyduğu duruşu kaybetmesin. Artık mücadelelerin büyük bir bölümü Trabzonspor'un sahasında geçmeye başladı, geçtiğimiz yıl yakalanan ve kontrolü sürekli elinde tutan o hava umarız kaybolmaz.

Bir sözüm de yönetime maça Mete Kalkavan gibi Türk futbol tarihinin en kötü hakeminin atamasına hiçbir tepki verilmemesini anlamdıramıyorum. 

Bu konuyla ilgili Trabzonspor girişimlerini yapmalı ve hakkını aramalıdır.

Dip not: Trabzonspor'un yediği ikinci golde tüm takım itiraz etseydi hem de kendi evinde oynadığın bir müsabakada o hakem VAR'a gider miydi gitmez miydi? Sadece bir soru...

2 hafta taç konusunun gündemde olduğu bir sistemde bu boşvermişlik nedendir...

Bu baskı uygulamasını Trabzonspor 2 senedir boşvermiş durumda sadece Fenerbahçe maçında bir tık yapılmıştı ondan da vazgeçildi..

Trabzonspor "ligin iyi çocuğu" rolünü bırakmalı ve en azından sahada hakkını arayan modele geçmeli...