Anlaşılıyor ki Sturridge’nin Trabzonspor ile her hangi bağı kalmamış! Beşiktaş maçında kendisine 11’de şans veriliyor, ortalıkta yok. Var mı yok mu hiç belli değildi, takımın dengesini bozduğu artık gün yüzü gibi ortaya çıkmıştır. Dünya’nın parası verildiği halde şampiyonluğa giden takımına en ufak bir katkısı olmuyorsa derim ki ben, Sturridge’yi kadro dışı bırakın olsun bitsin.

Trabzonspor, Beşiktaş maçında Mikel ve Nwakaeme’yi kesinlikle çok aradı. Maçın başında Sörloth’un ayağından bulduğu golle öne geçmesine rağmen, ilerleyen dakikalarda eksiklikleri iyice hissedilmeye başladı. Hemen Trabzonspor’un Fenerbahçe maçını hatırlayalım. Çok pozisyon yemiştiler Nwakaeme’nin yokluğunda.. Aynı oyuncu Beşiktaş maçında da sakatlığı nedeniyle olmayınca üçüncü bölgede top tutacak, oyunu soğutacak ve takımı rahatlatıp dinlendirecek adam eksikliği yaşandığı görüldü.. Bunu fırsat bilen Beşiktaş daha derli toplu oynamaya başladı ve önce Boateng’in ayağından beraberlik golünü buldu, ardından da Vida ile öne geçti. Şunu da belirtilim Uğurcan Çakır, Beşiktaş’ın çok net pozisyonlarını kurtardı, inanılmaz işlere imza attı. Belki de farkın açılmasını engelledi. Sörloth görevini her zaman ki gibi görevini yaptı, gollerini attı.  Görevlerini yapamayanlar Guilherme’dir başta. Çok top ezdi. 

1 puan şampiyonluk getirir…

Hüseyin Cimşir hoca Sturridge ile başlamamalıydı. Ekuban 11’de olmalıydı. Doğan Erdoğan’ın da yerinde Abdülkadir Parmak olmalıydı. Bu bir tercihtir, saygı duymak gerekir ama bu kadar önemli bir maça çıkıyorsanız daha dikkatli olunmalıydı diye düşünüyorum. Bakın, Ekuban Sörloth’a öyle kritik beraberlik golü attırdı ki, belki de bu bir puan Trabzonspor’u şampiyon yapacak. Ne demek istediğim sanırım çok iyi anlaşılmıştır.

Neyse olumsuzluklara rağmen Trabzonspor adına kaybedilen fazla bir şey yok. Geç kalınmış bir şey de yok, Beşiktaş’ın aldığı beraberlik şampiyonluğa bana göre havlu atmasına neden olmuştur. Trabzonspor’un iki puan kaybetmemiştir. Altın değerinde bir puan alıp yeniden liderlik koltuğuna oturmuştur. Olaya böyle bakmak gerekiyor diye düşünüyorum.. Sonuç olarak Trabzonspor, yatsın kalksın Sörloht’a dua etsin. Neler neler yapıyor, taktir etmemiz gerekiyor. Uğurcan’a da süper ötesi oynuyor. Trabzonspor’un efsane hocası vardır Ahmet Suat Özyazıcı o derdi ki, atan ile tutanınız iyi oldu mu korkmayın, ya kazanırsınız, ya da berabere kalırsınız.