MMORPG türündeki oyunlardan birisi olan Metin2, dünya genelinde en çok oynana oyunlardan birisi konumunda bulunmaktadır. Çok kısa bir süre içerisinde tüm oyuncuları kendisine bağlamayı başaran Metin2, en fazla aktif oyuncu sayısına sahip olmayı başarmıştır. Bu şekilde dünya genelinde en fazla oynanan oyunlardan birisi konumunda bulunuyor olması Metin2 oyununa ait olan dosyalarında internete hızla yayılmaya başlamasına neden olmuştur. Bu şekilde internet üzerinde yayılmasıyla birlikte diğer tüm MMOPRG türündeki oyunlarda olduğu gibi düzenlemeler yapılmıştır. Söz konusu düzenlemeler neticesinde de Metin2 oyunu için pvp serverler açılmaya başlanmıştır. Oyuncuların normal sunucularda en fazla şikayet ettikleri konulardan birisi olan hataların tamamen ortadan kalkmış olması bu sunucuların çok daha yoğun şekilde ilgi görmesinde en temel nedenlerden birisidir.

Metin2 PVP Serverler ve Avantajları

Pvp serverler temel olarak internet üzerinden oynanan ve çok oyunculu oyun türlerinin kişiselleştirilmiş sunuculara alınmış olmasıdır. Hatalarının ve sorunlarının giderildiği, çok daha geniş ek özelliklerin yer aldığı ve oynanış yapısında düzenlemelerin yapıldığı sunuculardır. Metin2 pvp serverler ekstra özellikleri ile tüm oyun tutkunlarının çok daha keyifli ve çok daha özel bir şekilde oyun oynayabilmelerine yardımcı oluyor. Bu nedenle de çok kısa bir süre içerisinde normal Metin2 Türkiye serverlerine göre çok daha yüksek oyuncu sayılarına ulaşmayı başarmıştır. Kişiselleştirilmiş  sunucularda daha özellikli bir Metin2 deneyimi arayanlar için oldukça zengin bir alternatif çeşitliliği sunuluyor. Bu çeşitlilik içerisinde hem oyun deneyimi hem de oyun alışkanlıkları üzerinden en uyumlu olan server seçilerek, anında katılım gerçekleştirilebilmektedir.

Metin2 PVP Teknik Özellikleri

Metin2 pvp serverler normal serverlere oranla çok daha geniş özellikler içermektedir. Oyuncuların en fazla şikayet ettikleri konulardan birisi olan bugların tamamen temizlenmiş olduğu bu serverlerde oyun keyfi kesintisiz oluyor. Özellikle de oyun içerisinde ping sorunlarının mevcut olmaması, bağlantı problemlerinin server altyapısından kaynaklı yaşanmaması ve dinamik hız altyapısına sahip olması gibi avantajları bulunmaktadır. Bu şekilde tüm Metin2 oyuncularının çok daha yüksek kalite standartlarında eşsiz bir oyun deneyimini yakalayabilmesi sağlanabilmektedir. Kolay, orta ve zor olacak şekilde farklı zorluk seviyeleri de pvp serverlerde oyun deneyimine göre daha özel bir oyun deneyimi yakalanabilmesine yardımcı oluyor.