Birçok alım satım sitesi var ve sizin için güvenli alım satım işlemi sağlıyorlar. Basit bir şekilde web sitesine üye olduktan sonra işlemlerinize başlayabilirsiniz. İlan vermenin adımlarını incelemek gerekirse;

1)Öncelikle üyelik işlemlerimizi düzgünce tamamlıyoruz ve siteye üye girişimizi yapıyoruz.

2)İlan ver linkine veya butonuna tıklıyoruz.

3)Daha sonraki adımda aracımızla ilgili bilgileri gösterebileceğimiz ve kendi ödeme tercihimizi de içeren bir bölüm oluşturuyoruz.

Bu aşamada daha iyi bir ilan oluşturmak için önemli noktalardan bahsedelim;

KATEGORİLENDİRMEYİ DOĞRU YAPMA

-Öncelikle ilanımızın hangi kategoriye ait olduğunu iyi belirlememiz gerekir. Hem üst hem de alt kategorileri doğru belirlememiz, alıcıların bize ulaşabilmeleri için oldukça önemlidir. Bunu, onların kendi aramalarına göre yaptıkları filtrelemeler sonucunda karşılarına bizim çıkabilmemiz için yapıyoruz.

AÇIKLAMA KISMININ DETAYLI VE DOĞRU OLMASI

-İlan verirken Açıklama kısmında oldukça dürüst davranmalıyız ki güven kazanalım.

Bir arıza veya hasar durumunu açıkça ifade ediyoruz ve açıklama kısmını mümkün olduğunca uzun tutup detaylıca anlatıyoruz. Alıcının kafasının netleşmesi için bu adım önemlidir.

BAŞLIK SEÇİMİ

-Başlığın net ve aşırı uzun olmaması önemlidir. Unutmayın ki ilk okuyacakları şey başlık olacaktır ve kafa karıştırmadan ürünün net bir şekilde anlatması gerekir. Siz olsanız arayacağınız ürünü hangi kelimelerle ararsınız bunu düşünmelisiniz.

Örneğin ‘satılık clio’ yazarsak bu ilanı diğer ilanlar içerisinden bulmak çok zor olacaktır ve kaybolacaktır. Bunun yerine ‘sahibinden satılık 2007 model temiz clio’ daha açıklayıcı ve net olacaktır. Alıcıların karşısına da daha çabuk çıkacaktır.

FİYAT BELİRLEME

-Bu aşamada benzerlerini inceleyerek eksi ve artı yönlerini değerlendirerek fiyatta azaltma ve eksiltmeler yapabiliriz. Aslında benzer diğer alım satım sitelerindeki ilanları incelemek de bu açıdan pazarı tanımak açısından fayda sağlar. Uçuk fiyatlar alıcıyı itebilir veya çok düşük fiyat da sizi zor duruma sokabilir. Bundan dolayı ilan verirken fiyatlandırma yapmadan önce piyasa hakkında biraz bilgi edinmemiz daha iyi olacaktır.

İLANINIZIN YANINDA KALACAĞI SÜREYİ BELİRLEME

Sahibinden araç ilanınızın ilan yayın süresi özelliğini kullanarak ilanınız yayından kalktığında tekrar yayına girmesini sağlayabilirsiniz.

Bu ‘kendiliğinden ilana girme’ özelliğini kullanabilmeniz için ücretsiz ilan ver hakkı denen bir hakkınızın bulunması gerekir. Ve her kullandığınızda bu hakkınız bir eksilir. Size yıllık olarak 1 kere bu ücretsiz yayınlama hakkı verilir ve totalde 6 aya kadar ilanınız yayında kalabilir.

Sonrasında hazır olan ilanımız editörler tarafından incelenerek uygun bulunursa birkaç gün içerisinde yayına alınacaktır.

Bu işlemlerin hepsini kolayca yapabileceğiniz 2.el araba seri ilan sitelerinden biride biarabam.com’dur. Mobil üzerinden hızlı ve güvenli bir şeklide ilan verebilirsiniz.