Sivas’ta dün iki perdeli bir maç vardı. Trabzonspor ve Sivas ilk yarı tutuk başladığı mücadelede Sivas bir tık daha etkiliydi. Buna da Trabzonspor izin verdi. Özellikle kanatların etkisizliği Trabzonspor’u sadece göbekten ilerleyeme zerk etti. Sivas Trabzonspor’un aksine kanatları ve göbeği iyi kullanarak gelmek için fırsatlar kolladı.. Temposu oldukça düşük bir ilk yarının ardından beklenen oldu.. Sivas olmayan bir faulle ve yaşanan konsantrasyon kaybı sonu golü buldu. 

Bu gol Trabzonspor’u öyle bir ateşledi ki..

Anında reaksiyon geldi, kampların başarılı ismi Abdülkadir Parmak kupanın ardından ligde de “ben varım” mesajını göndererek nefis bir gol vuruşu yaptı. 

Bu dakikaların ardından kontrol Trabzonspor’a geçti desek de Hüseyin ve Uğurcan harika maç çıkardı.

Kenar beklerinden destek alamayan Bordo Mavililer de gol silahları Ekuban ve Rodallega orijinal olmayan 2 orta sahanın getirdiği toplarla pozisyona girebildi. Bu bile başarıdır takdir etmek gerekir.

Ancak kanatların ileri uça hiç top getirmemesi maçın önemli noktalarından bir tanesi oldu. 

Geniş perdeden bakacak olursak Trabzonspor bu mücadeleden bir orta saha oyuncusu Parmak'ı kazandı diyebilir.

İlerleyen haftalarda Sosa ile iyi bir ikili olup Yusuf'un önünü açabilirler. 

Altyapı maden gibi işliyor. Uğurcan, Hüseyin çok iyi maçlar çıkarırken Abdülkadir ve Rodallega’nın kaçak oyunları dikkatlerden kaçmadı.

Takımdaki gençlik aşısı tutmak üzere… Teslimiyetçi futbol yerine mücadeleci futbolun oynandığını herkes görmeye başladı. İnişler çıkışlar olacaktır, tıpkı kendi hayatlarımızda yaşadığımız gibi. Tek beklenti güzel futbol, Trabzon ruhu bunu da sahaya yansıttığı zaman Başakşehir maçında 4 yesen de alkış alıyorsun. 

Takımın iyi yolda olduğunu düşünüyorum.

ABDÜLKADİR ÖMÜR NERDESİN?

Genç yetenek çok iyi bir kamp dönemi geçirdi ancak sahaya bir türlü yansıtamıyor. Henüz ritmini yakalamayadı. Başakşehir ve Sivas maçında kendisinden beklentileri karşılayamadı. Karaman onu 8 numarada başlattı daha sonra kenara kaydırdı yine olmadı. Pozisyon değişkenliğinden adapte sorunu yaşadığı düşünüyorum. Dün akşamın iyi olmayan isimlerindendi Karaman’da bunu gördü ve kendisini dışarı aldı.

ABDÜLKADİR PARMAK’IN SÖZLERİ

Trabzonspor’da resmen 2. Abdülkadir dönemi başladı. Kaliteli ayakları ve kafa vuruşları ile hayatımıza girdi. 25 yaşında ama benden geçti açıklamaları yapıyor. Burası Türkiye burada 25 yaşında çok oyuncu oldu ve oluyor da. Bu kadar basite indirgememeli pek tabi göstereceği devamlılık ile milli takıma gidebilir veya 1. Lig yerine daha iyi yerlerden de teklif alabilir. 

2 maçtır Trabzonspor’da başrol de Karaman’ın verdiği tüm görevleri en iyi şekilde yapıyor. Nedeni ise Karaman ona kucak açtı ve takıma monteledi. Yoksa Abdülkadir’i şu an farklı yerlerde top koştururken görecektik.

HÜSEYİN TÜRKMEN’E BAK

21 yaşındaki stoper özel beslenmenin ve ekstra antrenmanların ödülünü alıyor. Bir stopere rağmen kısa oluşu ile dikkat çekmesine rağmen kafa toplarında aman vermedi. Sürekli yaptığı adamını kovalama işini tek hamle ile müdehaleye çevirince dün akşam tadından yenmez bir oyun oynadı. Kendisini kutluyoruz, Trabzonspor bir savunmacı kazanmak üzere…