Trabzonspor rekorlar kitabını alt üst ederek yoluna emin adımlarla devam ediyor. Peki, bunun sonu şampiyonluk mudur? Kesinlikle şampiyonluktur. Peki, Trabzonspor şampiyon olursa ne mi olur? Hemen söyleyeyim size… Karadeniz taşar. Toprak bordo kokar. Yağmur mavi yağar. Dünya ayağa kalkar. Yanılıyorum diyen beri gelsin.

Trabzonspor maça aslında kötü başladı. Adana Demirspor’un müthiş konsantre olduğunu gördük. Düşünün 14’üncü saniye de Balotelli’nin şutu Uğurcan’da kaldı. Dakika 4’de yine Balotelli’nin sert şutunu Uğurcan Çakır harika bir refleksle çeldi. Trabzonspor bu süreçte kalesine gelen atakları kesmekle mücadele ederken, Dk 20’de ilk pozisyonunu Abdülkadir Ömür’ün pasıyla buldu. Nwakaeme’nin dönerek şutunda top az farkla auta gitti. Dk 26’da da golünü buldu. Nwakaeme vurdu top direkten döndü, dönen topu yine Nwakaeme tamamladı ve takımını 1-0 öne geçirdi. 

Yine Adana Demirspor hiç oyun düzenini bozmadı, bildiğini oynamaya devam etti. İlk yarının sonlarına doğruda Sevensson ve Balotelli ile net goller kaçırdılar. Fakat, Trabzonspor’da oyun disiplininden hiç taviz vermedi. Abdullah Avcı, Cornelius’un bir hava topunda sakatlanmasına rağmen oyun akışını değiştirmedi. Yerine giren Koita maç eksikli olduğu için acemice işler yaptı. Sakat olan Trondsen’in yerine görev alan Denswil durumu idare etti. Djaniny’in yokluğunda da Abdülkadir Ömür o bölgede oynadı ama Djaniny’i çok aradı. Çünkü Djaniny çok farklı bir forvet, acayip ters koşular yaptığını herkes biliyor. Eksikliğinin hissedildiğini söylememiz gerekiyor.

Ben Dorukhan’ı çok beğendim, her topa çok iyi müdahalelerde bulundu, mükemmel çıkışlar yaptı. Bu gidişle Peres’i keser, demedi demeyin… Dk 54’de Trabzonspor fişi çekti. Hatta Adana Demispor’un şartelini kapattı diyebiliriz. 

Trabzonspor’un iki usta ismi Nwakaeme ve Hamşik inanılmaz bir işbirliği yaptılar. Nwakaeme’nin alda at dercesine pasına Hamşik’de ustaca önce topu kontrol edip sonra da hafif bir dokunuş yapıp topu filelerle buluşturması inanılmaz beceriydi. 2-0

Dk 68’e anlatmadan olmaz. Yunus Akgün harika bir vuruş yaptı ama kalede Uğurcan’ın olduğunu unuttu, hatta top kaleyi gitmeden gol diye sevindi. Topu son anda çıkaran Uğurcan top kısa düşmesine rağmen, ikinci bir müdahaleyi daha yaptı ve inanılmaz bir golü kurtarmış oldu. Yani, bir takımın Uğurcan gibi kalecisi varsa korkmuyor insan değil mi? nasılsa Uğurcan işi halleder diye düşünüyor. Haklılarda. 82’de de farklı bir şey olmadı. Kedi kaleci oldu, İnanılmaz bir golü daha önledi. Helal olsun…

Ve haftalar sonra Bakasetas oyuna girdi, Koita’nın yerine. Müthiş bir destek verildi kendisine bordo-mavili taraftarlar tarafından. Eeee, seviliyor Bakasetas Trabzon’da hem de çok…

Sonuç olarak Trabzonspor, Adana Demirspor engelini de aşarak şampiyonluğa emin adımlarla koşmaya devam etti. Puanını 39’a çıkarttı ki, bu süper bir olaydır. Yakışıyor mu, ham de nasıl yakışıyor. 

Trabzonspor’un bu önemli başarısı ekonomik krizi de unutturdu Trabzon’da biliyor musunuz? Evine iki ekmek alan bir aile şimdi bir ekmek alıyor, o ekmeğini de Trabzonspor maçlarına gitmek için aldığı bilete harcıyor. NOKTA

Not: Trabzonspor’da kongre günüydü. Başkan Ahmet Ağaoğlu ibra edildi. Seçimde yapılacak. Tek listeydi, karşısına çıkanda olmadı. Doğrusu da buydu zaten… Trabzonsporlu futbolcularda Ağaoğlu başkanlığındaki yeni yönetimine üç puan hediye etmeleri de çok anlamlı bir hareketti.