Doğrudan akciğere tutunan ve akciğer enfeksiyon hastalığı olarak tanımlanan lejyonella, lejyoner hastalığı olarak bilinen bir hastalıktır. Klimadan yayılan bir bakteri türü olduğu anlaşılan lejyonella     hastalığının bugün pek çok tanısı konulmuştur. Bakteri kaynaklı bulaşan bu hastalığın bugün birbirinden farklı yayılımları bulunur. Bu konuda solunum yoluyla bulaşan bu hastalıklarda, havalandırma sistemlerinden tutun da klima, jakuzili havuz gibi pek çok ıslak, nemli alanlardan diğer insanlara hava yoluyla buluşacak şekilde bir hastalık olduğunu söylemek mümkündür.

En çok nemli ve sıvı ortamlardan bulaşan lejyonella ile ilgili olarak bugün su testleri yapılmakta, su içerisinde herhangi bir şekilde bu ve benzer akciğer enfeksiyon hastalığının olmaması adına çalışmalar yapılmaktadır. Bununla ilgili olarak güncel şekilde pek çok çalışma yapılırken, özel geliştirilmiş hızlı test kitleri bulunmaktadır. Özel test kitleriyle beraber siz de lejyonella testi yapabilir, sıvıların içerisinde bu bakterinin olup olmadığına dair bir araştırmada bulunabilirsiniz.

Su yoluyla, klima ve benzeri hava üfleyen yollarla bulaşan lejyonella hastalığına dair lejyonella nasıl bulaşır diye düşündüğünüzde sıvının olduğu her yerden bulaşacağından söz etmek mümkündür. Günümüz koşullarında her yerde yapacağınız yerinde test kitleriyle beraber en iyi şekilde sahada testler yapabilirsiniz.

Dünyanın herhangi bir yerinde yapılacak bir test olarak değerlendirdiğinizde, en iyi sonuçları almak adına bu testlerden kullanabilirsiniz. Doğrudan lejyonella su testi olarak adlandırılan testler, Türkiye’de resmi bayiliğinden satın alarak test kitine sahip olabilirsiniz. Laboratuvarlardan daha iyi ve hızlı sonuç alacağınız bu lejyonella testlerinde, 25 dakikalık bir süre içerisinde hızlıca sonuç almak mümkün olmaktadır.

Bu kitler aynı zamanda QR kodu ile işlenerek akıllı telefonlarda da kaydedilerek raporlanır şekilde sizlere sunulur. Analiz sonrası doğruluğunu netleştirmek adına hızlıca test kitlerini kullanabilir, sağlıklı bir biçimde testlerinizi yapabilirsiniz.

Lejyonella testleriyle ilgili test kiti araştırmanızda, bugün en iyi şekilde 25 dakika içerisinde test sonucu veren test kitleriyle birlikte tek şırınga, endüstriyel test kiti ya da sürüntü test kitleriyle beraber su içerisinde var olan enfeksiyon hastalığına dair herhangi bir bakteri var mı yok mu konusunda hızlıca bilgi sahibi olabilirsiniz. Bunun için hızlıca test sonucu veren uygun test kitleriyle en iyi şekilde su testi yapmayı da başarabilirsiniz.