Konya’da çalıştığı sarrafın kasasından 1 milyon 100 bin liralık 11 kilo külçe, yarım kilo da altın bilezik çalan şüpheli polis tarafından yakalandı. Yakalanan şüphelinin tüp bebek tedavisi ile doğan çocuğunun borcunu ödemek için hırsızlık yaptığı iddia edildi.

Olay, saat 13.00 sıralarında merkez Meram ilçesi Tevfikiye Caddesi'nde bir sarrafta meydana geldi. İddiaya göre, 3 ay önce iş yerinde çalışmaya başlayan 35 yaşındaki 1 çocuk babası Muhammet Ali R, açık olan kasadan 1’er kilo ağırlığındaki 11 kilo külçe ile yarım kilo ağırlığındaki altın bilezikleri çalarak kayıplara karıştı. İş yeri sahipleri durumu polise bildirdi. Şüpheli şahsın kimlik bilgilerini ve fotoğraflarını alan Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Yapılan baskınlar sonrasında şüpheli şahıs sarraflar çarşısına yakın bir bölgede altınların bulunduğu çanta ile yakalandı.

Yakalanan şüphelinin pişman olduğu ve altınları teslim etmek için geri getirmek için yola çıktığını iddia ettiği öğrenildi. Şüpheli şahsın, bebeğinin tüp bebek tedavisi ile dünyaya geldiği öğrenilirken, tedavi sonrası kalan borçlarını ödemek isterken hırsızlığı gerçekleştirdiği iddia edildi. Şüphelinin çaldığı 11,5 kilo ağırlığındaki altının 1 milyon 100 bin lira değerinde olduğu öğrenildi.