Genelkurmay Başkanlığı, dün Mardin Nusaybin’de 4, Hakkari Yüksekova’da 1 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. İki ilde öldürülen terörist sayısı 215’e ulaştı.
Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının yürüttüğü faaliyetlere ilişkin bilgi verdi. Buna göre, Şırnak’ta devam eden operasyonda 4 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 122 oldu. Dört roketatar mühimmatı ve üç el yapımı patlayıcı düzeneğinin ele geçirildiği operasyonda, beş el yapımı patlayıcı (EYP) imha edildi. Operasyonda toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 263’e ulaştı.
Hakkari Yüksekova’daki operasyonda 1 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 93 oldu. Operasyonda, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, bir tabanca, bir pompalı tüfek, dört roketatar mühimmatı, bir el bombası, çok sayıda Kaleşnikof piyade tüfeği ve Dragunov keskin nişancı tüfeği fişeği, üç gaz maskesi ve bir dürbün ele geçirildi, 13 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 106’e ulaştı.
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde güvenlik güçlerince yapılan yol araması sırasında 150 kilo amonyum nitrat ve üç tüp ile desteklenmiş el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi.
(İHA)