Kastamonu’da hırsızlar, bir gecede 14 işyerini soydu.
Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’nun Hepkebirler Mahallesi Mahkemealtı Sokak üzerinde bulunan 14 işyeri, hırsızlar tarafından bir gecede soyuldu. İl dışından geldikleri tahmin edilen hırsızlar, gece yarısından sonra sokaklarda hiçbir engele takılmadan rahatça gezerek 14 işlerini soydu. Bazı işyerlerinin güvenlik kamerası çektiğini gören hırsızlar, girdikleri bu işyerlerindeki bilgisayarları da kırarak görüntü alınmasını engelledi. İşyerlerinden bozuk para ve bazı eşyalar alan hırsızlar, daha sonra izlerini kaybettirerek kayıplara karıştılar.
Öte yandan, Kastamonu’da son günlerde hırsızlık olaylarında büyük artış gözlenirken bir gecede 14 işyerinin soyulması ise vatandaşların ve işyeri sahiplerinin tepkisine neden oldu.
Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, sokak üzerinde inceleme yaparak hırsızlara ait delil aradı. Fakat Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerine zarar veren hırsızlara yönelik herhangi bir eşkal tespitinde bulunamadı.
(İHA)