Afrika ülkelerinden Nijerya’da üniversiteli dört genç hırsızlık yaptıkları gerekçesiyle önce taşlanıp yerlerde sürüklendikten sonra boyunlarına otomobil lastiği geçirilip ateşe verilerek linç edildi.

Korkunç olay, ülkenin güneyindeki Chuba kentine bağlı Aluu köyünde meydana geldi.

Chuba’daki Port Harcourt Üniversitesi’nde okuyan ve hepsi de gelir düzeyi yüksek ailelere mensup olan Ugonna Obuzor, Chiadika Biringa, Lloyd Toku ve Tekena Elkanah adlı gençler, Ugonna’nın Aluu köyündeki bir şahısa verdiği borç parayı almak üzere köye gitti.

Ancak borçlu şahıs, son haftalarda hırsızların uğrak yeri haline gelen ve defalarca soyulan köye gelen dört üniversiteli gencin laptop ve cep telefonu gibi malzemeler çaldığını ileri sürerek köylüleri kışkırttı.

Hepsi de yüksek gelirli ailelerden gelen ve birinin babası Nijerya Petrol Şirketi’nde yönetici olan gençleri yakalayan köylüler önce gençleri taş ve sopalarla linç etti.

Kalabalık daha sonra gençleri çırılçıplak soyup başlarına petrole daldırılmış otomobil lastikleri geçirdikten sonra lastikleri ateşe verdi.

Köyde yaşanan dehşet anları bir köylü tarafından saniye saniye kaydedilerek internet paylaşım sitesi Youtube’da yayınlandı.

Nijerya polisi, olayın ortaya çıkmasından sonra 19 köylüyü gözaltına aldı. Ancak geriye yaşanan dehşet anlarının tüyler ürperten görüntüleri kaldı.