Çorum’da bir düğün konvoyunda meydana gelen zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı.

Edinilen bilgilere, Ankara karayolu 10. kilometresinde seyir halinde olan 06 L 7583 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Savrulmaya başlayan otomobil bu arada Van'dan merkeze bağlı Kalehisar köyüne düğün için giden konvoyda bulunan 3 araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan konvoydaki bir araç orta refüje çarptıktan sonra karşı şeride geçti. Önünde düğün konvoyunun kaza yaptığını gören bir TIR sürücüsü ise, kaza yapan araçlara çarpmamak için yolun sağ tarafına kaçmaya çalıştı. TIR sürücüsünün ani manevrası olası bir faciayı önlerken, kaçış anında TIR'ın çarptığı araç ise tarlaya uçtu.

Kazada Hüseyin S., Ayşegül S. ve Makbule Ö. yaralanırken, yaralılar olay yerine çağrılan ambulanslarla Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza nedeniyle Ankara-Çorum karayolu bir süre trafiğe kapatıldı.

Kaza yapan araçların çekiciyle olay yerinden kaldırılması ile yol tekrar trafiğe açılırken, kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.