Gaziantep’te çocuğu olmayan bir aileye verilmek için kaçırıldığı iddia edilen 3 yaşındaki çocuk, polisin başarılı operasyonu sonucu 6 kişi tarafından saklandığı evde bulundu.

Edinilen bilgiye göre önceki gün Onatkutlar Mahallesi 9 No'lu Sokak'ta arkadaşlarıyla oyun oynayan 3 yaşındaki Emircan Deniz, motosikletli bir şahıs tarafından kaçırıldı. Öğle saatlerinde gerçekleşen olayın ardından mahalledeki diğer çocuklar durumu aileye bildirdi. Zaman geçirmeden durumu polise bildiren Deniz ailesi, çocuklarının bulunmasını istedi. Bunun üzerine harekete geçen Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, bölgede hummalı bir çalışma başlattı. Bölgede görgü tanıklarının ifadelerine başvuran polis, kaçırma olayına karışan şahsın eşkalini belirledi.

Polisin 2 gün aralıksız süren araştırmaları sonuç verdi. Kaçırılan Emircan Deniz’in Kayaönü Mahallesi’nde bir evde saklandığı bilgisine ulaştı. Bu bölgede çalışmalarını yoğunlaştıran polis, öğle saatlerinde minik Emircan’ın bulunduğu tahmin edilen eve şok bir baskın yaptı. Operasyon kapsamında kaçırılma olayına karıştığı ileri sürülen 6 kişi gözaltına alınırken, Emircan sağ salim evden çıkarıldı. Şüpheliler ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğüne getirilirken, minik Emircan da burada amcası ve dayılarına teslim edildi. Olayın şokunu üzerinden atamayan minik Emircan’ın korkusu adeta gözlerinden okundu. Olup bitenleri anlamaya çalışan minik Emircan, amcasına ve dayısına sarıldı.

Çocuğu aileye teslim eden Gaziantep Emniyet Müdür Vekili Selahattin Gürel, Asayiş Şube Müdürlüğünün başarılı bir operasyona imza attığını belirterek, “Asayiş şube müdürümüz, müdür yardımcımız ve ekipleri başarılı bir çalışma ile kaçırılan çocuğu kısa sürede buldu. Bu olayın kısa sürede aydınlatılması, asayiş ekiplerinin başarılı çalışmalarının yanı sıra zamanında ve doğru verilen eşkallerle sağlanmıştır. Bu olayda görev alan bütün ekip arkadaşlarımı kutluyorum ve aileye de geçmiş olsun diyorum” dedi.

Minik Emircan’ın dayısı Bahattin Kaya ise kaçırma olayının ardından büyük bir şok yaşadıklarını ancak olayın kısa sürede çözülmesi nedeniyle çok mutlu olduklarını söyledi. Kaya, çocuğun bulunmasında emeği geçen Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti.

Emircan’ın amcası Emin Deniz ise kaçılma olayının ardından kabus yaşadıklarını ifade ederek, “Bizim kadar Gaziantep Emniyet Müdürlüğünde görevli polis arkadaşlarımız da üzülüyordu ve sorunu çözmek için ara vermeden çalışmalarını sürdürdüler. Sonuç olarak çocuğumuza bir şey olmadan sağ salim bize teslim ettiler. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.