Maltepe Gülsuyu'nda çıkan olaylarda oğlu Hasan Ferit Gedik'i kaybeden baba İbrahim Gedik, Gazi Mahallesi'ndeki defin işlemlerinin ardından kendilerine destek veren basın kuruluşlarına teşekkür etti.

Gülsüyu’nda çıkan olaylarda hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik'in cenazesi, Gazi Mezarlığı'na defnedildi. Gedik'in defin törenine cezaevinden izin alarak gelen baba İbrahim Gedik'te katıldı. Baba Gedik, defin işlemlerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada kendilerini yalnız bırakmayan basın kuruluşları ve gazetecilere teşekkür etti. Baba Gedik, "Daha önce geldiğimde kollarımda prangalar, zincirler vardı. Medya doğrusunu yazdı. Doğru tespitler üzerine buraya oğlumun son görevini yerine getirdim. Bu konuda benim için mücadele veren ve oğlumun son görevini yerine getirmemde katkıları olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Oğlunun kendisine her zaman destek olduğunu söyleyen Gedik, oğlunu asla unutmayacağını ifade etti. Baba Gedik konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "Uzun süre hapishanede yaşadığım için oğlum çocukluğunu bile benimle geçiremedi. Hep parmaklıklar arkasında görüştük. O benim canımdı, ciğerimdi. Ölünceye kadar ruhumda bedenimde yaşayacak. Hayat çok acımasız, ateş düştüğü yeri yakar" şeklinde konuştu.

Baba İbrahim Gedik konuşmasının ardın cezaevi aracına bindirilerek Gazi Mezarlığı'ndan ayrıldı.